REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio išpuolį, kai buvo sudeginti du Palangos vicemero automobiliai, kurorto meras Pranas Žeimys pavadino teroro išpuoliu. Dėl galimos tolesnių išpuolių grėsmės meras siūlys uždrausti mieste masinius renginius. Valstybės saugumo departamentas Palangos mero teiginių kol kas nekomentuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Lietuvos radijui sakė P. Žeimys, Palangoje savaitgaliais ir vasarą apsilanko iki 200 tūkst. šalies gyventojų. Pagrindinėje Basanavičiaus gatvėje vienu metu būna iki 7 tūkst. žmonių. „Sudarytos visos sąlygos tam, kad terorizmas galėtų turėti tikrąją savo apraišką“, - nuogąstavo meras.

REKLAMA

P. Žeimys teigė siūlysiąs miesto tarybai neorganizuoti Palangoje masinių renginių, kad kurorte nesusikauptų per daug žmonių ir taip būtų sumažintos galimybės panašaus pobūdžio išpuoliams.

Palangos mero teiginių, esą didžiausiam šalies kurortui gresia teroro išpuoliai, Valstybės saugumo departamentas (VSD) kol kas nekomentuoja.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas Lietuvos radijui sakė, kad saugumas tikrai neturi jokios informacijos, jog Palangai grėstų teroro išpuoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 2 val., Palangoje, Bangų gatvės 6 namo kieme, buvo pastebėti degantys kurorto vicemero Mindaugo Skritulskio automobiliai „Mercedes Benz“ ir „Volvo“.

Neoficialiomis žiniomis, įtarimo šešėliai labiausiai temdo skandalais pagarsėjusioje J. Basanavičiaus gatvėje dirbančių verslininkų vardą, penktadienį rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Ketvirtadienį Palangos miesto Apylinkės prokuratūroje buvo apklausti beveik visi Tarybos nariai ir kurorto meras P. Žeimys. Į prokuratūrą valdininkai ir politikai nuvyko po to, kai Tarybos posėdyje nagrinėjo tris klausimus, susijusius su pagrindinėje kurorto „aukso gysloje“ - J. Basanavičiaus gatvėje - dirbančių verslininkų veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Palangos miesto Taryba nusprendė nukelti J. Basanavičiaus gatvės rekonstrukcijai trukdantį vieną prekybos kioską, apriboti laikinų įrengimų leistiną aukštį bei padidinti baudas už prekybos taisyklių pažeidimus ir pakeisti miesto tvarkymo taisykles.

Viena iš versijų, kad vicemero automobilių padegimas gali būti susijęs su minėtais sprendimais dėl kurorto verslininkų veiklos apribojimo.

www.lrt.lt, BNS, ELTA, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų