REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarųjų mėnesių Lietuvos popscenos sensacija vadinamos grupės „Inculto“ siela Jurgis Didžiulis „Lieptui“ paneigė gandus, kad jo biografija - išgalvota, akcentas - netikras, o pavardė - tik reklaminis triukas. Iš Kolumbijos kilęs dainininkas, kuris grupėje dar groja gitara ir mušamaisiais, Lietuvoje atsidūrė atsitiktinai - išvažiavęs ieškoti laimės, ugningo žvilgsnio savininkas nebepanoro grįžti namo į Kolumbiją.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau didžiulės sėkmės sulaukusio kolektyvo įkūrėjas Lietuvoje gyventi neplanuoja, nors ir stengiasi išmokti lietuvių kalbą. „Ne“, - trumpai į klausimą, ar ilgam žada pasilikti Lietuvoje, atsakė kolumbietis. „Lieptui“ pavyko sužinoti, kad naujoje gimtinėje Jurgis pasiliks dar penkerius metus - mažiausiai tiek, pagal vaikino strategiją, gyvuos „Inculto“.

REKLAMA

Meilės rezultatas

Jurgis prisipažino, kad nepakankamas lietuvių kalbos mokėjimas jį varžo. „Būna labai sudėtinga vystyti idėjas“, - guodėsi jis. Lietuviško kraujo turintis vaikinas apie savo šeimą galėtų pasakoti ilgai, nes jos istorija nėra trumpa. Paprašytas papasakoti sutrumpintą jos variantą, Jurgis tarė: „Mano protėviai bėgo nuo bolševikų ir kaip daugelis atsidūrė Kolumbijoje. Ten susipažino mano tėvo tėvai. Jis buvo jų meilės rezultatas. 1978-aisiais tėvas susipažino su protinga jauna gražuole - mano mama. Aš buvau jų meilės rezultatas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje vaikinas atsirado netikėtai. Nors protėvių žemėje Jurgis jau lankėsi 1987-aisiais ir 1995-aisiais, o 1998-aisiais net visus metus čia gyveno ir mokėsi valstybinės kalbos, iš Kolumbijos visam jis išvažiavo visai ne į Lietuvą. Jurgis tiesiog norėjo „prasukti“ savo grupę, nes jai Kolumbijoje nebuvo tinkamos nišos. „Norėjau kurti muziką, o ne sėdėti kokioje nors kontoroje ir dirbti ekonomistu. Mečiau mokslus, keliavome po Ispaniją, ieškojome sėkmės. Netrukus projektas iširo ir seneliai pasiūlė atvažiuoti į Lietuvą. Nenorėjau atgal į Kolumbiją - Lietuva man pasirodė patrauklesnis variantas“, - pasakojo J. Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Adaptacija tęsiasi

Išvykdamas iš Kolumbijos vaikinas jau žinojo, kad jo gyvenimas vienaip ar kitaip bus susijęs su muzika. Jurgio teigimu, po grupės iširimo Ispanijoje noras gyventi iš muzikos niekur nedingo. „Tai yra nelengvas kelias, tokiai veiklai reikia nusibrėžti gerą strategiją. Atvažiavęs į Lietuvą nusibrėžiau planą penkeriems metams ir po truputį jį vykdau“, - sakė Jurgis.

Jis patvirtino, kad Lietuvoje išgyventi iš muzikos nėra lengva, bet įmanoma. „Inculto“ albumas yra gerai perkamas, o temperamentinga pietietiška muzika jau spėjo užkrėsti ne vieną. „Kodėl? Mūsų muzika limpa prie žmonių, nes yra nuoširdi ir ryškiai kitokia nei didžioji dalis įprasto lietuviško popso. Žmonėms patinka įvairovė“, - taip grupės sėkmę apibūdino Jurgis.

REKLAMA

Vaikinas neslėpė, kad adaptacijos periodas jam dar nesibaigė, o radijo jis negali klausytis iki šiol. „Nesiklausau, nes žinau, ko tikėtis - nieko gero“, - „Lieptui“ atviravo Jurgis. Namuose vaikinas klausosi pačių įvairiausių muzikos stilių - džiazo, roko, fanko, popmuzikos, hauso, bigbendo, elektroninės muzikos...

Studijuoja politologiją

Jurgiui patinka tik kelios Lietuvos grupės ir atlikėjai. „Patinka viskas, kas yra gražu, - „Antis“, „Saulės kliošas“, „G&G Sindikatas“, „Pieno lazeriai“. Tačiau yra ir daug šlamšto. Nekenčiu komercijos dėl komercijos ir muzikos be širdies, tik tam, kad „babkes“ „kaltum“, - sakė Jurgis. Jis neneigė, kad yra atlikėjų, kurių muzika yra padaryta nuoširdžiai, bet jam ji vis tiek nepatinka. „Bet juk tai - skonio reikalas“, - aiškino „Inculto“ lyderis.

REKLAMA

Politologiją studijuojantis vaikinas pasakojo, kad Lietuvos politiniu gyvenimu jis nesidomi. Atsisakė jis komentuoti ir vietos politikų darbą. Su didesniu entuziazmu Jurgis kalbėjo apie šeimą. „Ji - svarbiausia mano gyvenime. Jie yra vieninteliai, prieš kuriuos ir už kuriuos esu atsakingas. Tik jų nuomonė man realiai svarbi“, - įsijautrino Jurgis.

Muzikantas tikino antrosios pusės dar neradęs ir žmonos Kolumbijoje nepalikęs. „Kur ieškosiu nuotakos? O ji gali būti bet kur. Net Lietuvoje“, - intrigavo temperamento nestokojantis kolumbietis.

Dainius Druskinis

„Klaipėda“ (www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų