REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jubiliejinis 200-asis „Klausimėlis“ - apie Maironį. Tik nepagalvokit, kad praeiviams šįkart buvo labai lengva. Jie sutinka tik dėl vieno - Maironis buvo puikus poetas. Na, jei poetas - vadinasi, kažką parašė.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžietis:- Ką girdėjot, ką parašė Maironis?- Moną Lizą turbūt.- Tai čia poezija ar proza ta Mona Liza?- Tai proza turbūt.

REKLAMA

Prieniškis:- Pasakas gal rašė.- Maironis?- Taip.- O kokią parašė pasaką?- Jonukas ir Grytutė.- Tai čia Maironio?- Taip.- Koks jo vardas - Maironio?- Viktoras.

Širvintiškis:- „Parduotas vasaras“.

Marijampolietė:- Ką parašė Maironis?- Eilėraščių rinkinį.- Pavadinimą pasakykit.- Makbetas? Ne…

Kėdainietis:- „Žemė maitintoja“.- Tai čia kieno kūrinys?- Turbūt Maironio.- O Maironis - slapyvardis ar tikra pavardė?- Slapyvardis.- O tikra pavardė?- Vidas Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Garliaviškis:- Ką parašė Maironis?- Manau, kad Vingių Joną.

Kaunietis:- Palangos Juzę.- Maironis?- Turbūt.

Prieniškė:- Ką girdėjot apie Maironį, ką jis parašė?- „Altorių šešėlyje“.- Čia Maironis?- Taip.- O apie ką čia yra?- Apie kunigystę.- Kaip jam ta kunigystė sekėsi?- Tai kunigas buvo.- Maironis?- Taip.- O kodėl „Altorių šešėlyje“, čia toks pavadinimas?- Nežinau.- Tai gal herojus atsisako tos kunigystės?- Tai gal ne.

Kėdainietė:- Tai jis kunigavo, o kadangi turėjo slapyvardį, galėjo rašyti eilėraščius apie meilę.- Kam jam reikėjo to slapyvardžio?- Kad valdžia nesužinotų ir Bažnyčia jo nebaustų už tuos eilėraščius apie meilę.- Susekė?- Taip, susekė.- Nubaudė?- Nubaudė.- Kaip?- Pasodino į kalėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolietė:- Tikra pavardė - Maironis.- O slapyvardis?- Maironio slapyvardis - Lazdynų Pelėda.

Marijampolietė:- O jis turėjo žmoną?- Turėjo žmoną.- O kokia žmonos pavardė?- Neatsimenu žmonos pavardės, ji buvo labai neįžymi.

Kėdainietė:- Jonas Avyžius.- Maironis?- Taip, Maironis.- Ką jis parašė?- „100 pavasarių“.

Jonavietis:- Maironis… šilelį, man atrodo, kažkokį… Anykščių, man atrodo, ar ne?

Kaunietė:- Kuo pagarsėjo Maironis?- Pagarsėjo, kad buvo kunigas, kad buvo poetas, rašytojas ir kad jis rašė prieš Tarybų Lietuvą.- Prieš?- Taip, prieš.- O jis eiliuotai rašė prieš Tarybų Lietuvą?- Ne, neeiliuotai. Eiliuotai ir neeiliuotai.

REKLAMA

Kaunietis:- Ką parašė Maironis?- Manau, kad „Kauno pilį“.- O tai eilėraštis ar romanas?- Ne, tai poema turbūt.

Garliaviškis:- Maironis - pavardė ar slapyvardis?- Slapyvardis. Jis lyg kunigas buvo.- O kokia pavardė?- Žygimantas Augustas lyg tai.

Kaunietė:- Slapyvardis, greičiausiai.- Pavardė?- Tumas Vaižgantas, berods.

Kėdainietė:- Mažvydas.- Maironis?- Mažvydas.- Ką jis parašė?- Eilėraščius rašė, bet nežinau, ką tiksliai parašė.- Tai Maironis ar Mažvydas?- Maironis.- O Mažvydas?- Tai jo slapyvardis.

Kėdainietė:- Jurgelis.- O vardas?- Jurgis.

Jonavietė:- Maironis - slapyvardis ar pavardė?- Pavardė, aš manau, pavardė.- O slapyvardis?- Sniečkus.- Sniečkus?- Galbūt.- O kuo jis pagarsėjo Maironis-Sniečkus?- Eilėraščius rašė, poemas…

REKLAMA

Kaunietė:- Slapyvardis.- O kokia jo tikroji pavardė?- Vytė Nemunėlis.- O ką jis parašė?- „Trukdžiau“.- O kam jis trukdė?- Kam jis trukdė? Aš nebeatsimenu, bet ten buvo kažkoks gyvūnėlis…

Panevėžietė:- Poetas.- Ką parašė?- „Metus“.- Vienas ar su Donelaičiu rašė tuos „Metus“?- Vienas.- O ką Donelaitis dar parašė?- Nežinau.

Kėdainietė:- Tris kryžius, pastatė tris kryžius.- Maironis?- Taip.- Kokiam mieste?- Vilniuje.- Kam jis juos pastatė?- Kad pasilaidot galėtų.

Praeivių klausinėjo LTV laidos "Klausimėlis" vedėjas Juras Jankevičius.

Naujas "Klausimėlis" - šeštadienį, balandžio 30 d., per LKL čempionato pusfinalio rungtynių pertrauką 16.50 val. Laida rodoma per Lietuvos televiziją, ją galima pažiūrėti ir internete (http://www.lrt.lt/dayarchive.php?d=2005-04-020).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų