REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiek tiek pasispyriojęs į Lietuvą atlingavo pavasaris. Sporto pasaulyje jo sutikimas sutapo su ledo ritulio turnyru “Baltman Cup”. Pamatyti geriausią Lietuvos ledo ritulinininką D. Zubrų, ginantį Lietuvos garbę ir pamatuoti Lietuvos rinktinės lygį lyginant su ledo ritulio elito atstovais - latviais ir baltarusiais į “Siemens” areną suplūdo nemažai žiūrovų. O ką gi jie išvydo?

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės špygos

Tikriausiai ne to, ko tikėjosi. Visų pirma, D. Zubrus neatvyko. Ir visai nebūtinai turėjai būti orakulu, jog tai numatytum. Praėjusią savaitę vyko Rusijos ledo ritulio finalo serija, o kaip žinia Dainiaus Toljačio „Lada“ pateko į finalą. Būtent penktadienį, pirmąją „Baltman Cup“ turnyro dieną, buvo trečiosios finalo rungtynės, tad Dainiui tikrai neturėjo kilti klausimų ką pasirinkti – parodomąjį turnyrą ar finalines vienos stipriausių ledo ritulio lygų rungtynes.

REKLAMA

Tiesa, nedidelė viltis D. Zubrų išvysti su nacionaline apranga bent jau antrąją turnyro dieną sustiprėjo po „Lados“ pralaimėjimo Maskvos „Dinamo“ komandai penktadienį. Serija pralaimėta 0:3, Dainius kabinasi sidabro medalį ir visgi į Lietuvą neatvyksta ir pagrindinio renginio masalo žiūrovai neišvysta. Kalbama, kad ir bilietai į Lietuvą Dainiui buvo paruošti.

Žiūrovai neišvydo ir žadėtų pagrindinių Latvijos ir Baltarusijos sudėčių. Latviai atsiuntė iš dviejų komandų „Ryga-20“ ir „Ryga-2000“ nepagrindinių žaidėjų (daugiausia „žalio“ jaunimėlio) sumiksuotą komandą. Atvažiavusieji Latvijos čempiono „Ryga 2000“ žaidėjai nesitreniruoja jau nuo kovo vidurio, o pasibaigusiame Latvijos ledo ritulio sezone gana dažnai nepatekdavo į pagrindinę komandos sudėtį. Baltarusiai taip pat nepersistengė, atsiuntę Bresto komandą, pastiprintą keletu kitų komandų žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip parodė įvykiai, Lietuvos ledo ritulio rinktinei ir su šiomis komandomis galynėtis nelengva. Jeigu dar Latvijos komandą lietuviams pavyko nugalėti solidžiu rezultatu 5:2, tai baltarusių ekipa sutriuškino lietuvius, nepalikdama jokių šansų – 1:5.

Telieka palinkėti D. Zubrui atgauti jėgas po alinančio sezono ir padėti Lietuvos rinktinei balandžio 17-24 d. Eindhovene vyksiančiose I diviziono „B“ grupės varžybose. O jo pagalbos išsilaikyti, tik pernai į aukštesnę lygą prasimušusiai Lietuvai, tikrai prireiks.

Kalbant apie patį renginį, jo idėja – gera. Krepšinio varžybų prisotintai publikai, ledo ritulys – egzotika, tad žiūrovų buvo daug - jie linksminosi nepaisydami komandų sudėčių ar įmuštų įvarčių ir puikiai nusiteikę reagavo į įvykius aikštelėje. Visgi, kad ir kaip skaudu priminti, bet renginio anonsai eilinį kartą stipriai apgavo žiūrovus. Telieka tai organizatorių sąžinės reikalu (jeigu jie ją turi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitės nykščiai

Geriausių savaitės pasirodymų kategorijoje vėl dominavo krepšininkai – Arvydas Macijauskas („Tau Ceramica“) ir Šarūnas Jasikevičius („Maccabi“). Abi lietuvių komandos pateko į „Eurolygos“ finalinio ketverto varžybas, laimėjusios serijas vienodais rezultatais 2:0, o lietuviai buvo vieni iš pergalių kalvių.

Pirmosiose rungtynėse įmetęs 21 tašką, antrosiose „Macas“ dar labiau siautė Trevizo „Benetton“ aikštės pusėje ir pelnė beveik trečdalį komandos taškų (20 iš 66 tšk.). Taip pat jis laimėjo neakivaizdinę dvikovą prieš buvusį bendraklubį R. Šiškauską, atitinkamai 21:5 ir 20:14. Beje, Arvydas iškovojo kovo mėnesio naudingiausio „Eurolygos“ žaidėjo titulą.

REKLAMA

Š. Jasikevičius pirmosiose rungtynėse buvo tikras komandos lyderis - 18 taškų ir įtikinama pergalė prieš Pezaro „Scavolini“. Antrosiose rungtynėse jis žaidė ne itin rezultatyviai, bet ypač naudingai - 9 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

Tad abu krepšininkai jau turi bilietus į Maskvoje vyksiantį finalinio ketverto turnyrą, tačiau akis į akį susidurti gali nepavykti. „Tau Ceramica“ pusfinalyje išmėgins jėgas su „CSKA“, o „Maccabi“ dar laukia savo varžovo – „Panathinaikos“ ar „Efes Pilsen“.

REKLAMA

Patyrusių krepšininkų užkrėsti link išsvajotų aukštumų iriasi ir jaunieji mūsų krepšininkai. Du iš jų, 17-etis Kauno „Žalgirio“ auklėtinis Vilmantas Dilys ir 18-etis Niu Hempšyro valstijos viename iš koledžų studijuojantis Martynas Pocius, pateko į „Nike“ organizuojamą perspektyviausių JAV ir pasaulio jaunųjų krepšininkų susitikimą.

Jie ten nebuvo statistai. M. Pocius, pelnęs 20 taškų, buvo rezultatyviausias pasaulio komandoje. O V. Dilys pridėjo dar 7 taškus. Tiesa, pasaulio rinktinė pralaimėjo amerikiečiams, bet lietuviai tikrai neturėjo likti nepastebėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be krepšininkų puikiai varžėsi ir tenisininkai. Pajėgiausia Lietuvos tenisininkė Lina Stančiūtė (262- oji pasaulio raketė) prasibrovė į Misisipės valstijoje vykusio turnyro pusfinalį ir tik jame nusileido 178 reitingą turinčiai rumunei. Verta pastebėti, kad šiais metais L. Stančiūtė teniso kortuose yra iškovojusi 2,629 JAV dolerių, o per visą savo karjerą – 21,1 tūkst. JAV dolerių. Įdomu, kada į ją dėtos investicijos atsipirks.

Kita Lietuvos teniso viltis – vos 14 m. Ričardas Berankis laimėjo antrą jaunimo (iki 18 m. ) turnyrą iš eilės. Praėjusią savaitė laimėjęs turnyrą Trinidade ir Tobage, šį kartą jis laimėjo Gvadelupoje vykusį turnyrą. Kokio lygio šie turnyrai, matyt, sugebėtų atsakyti tik tenisininko treneriai.

REKLAMA

Geriausio praėjusios savaitės sporto įvykio nominantai

1. K. Lavrinovičius draugauja su 2004 m. „Mis Rusija“ Tatjana Sidorčiuk. Linkiu sėkmės visapusiškai brandžiai, inteligentiškai, išsilavinusiai ir perdėm komunikabiliai porai. Įdomu, kokia buvo Tatjanos veido mimika, išgirdus apie Kšyštofo praeities žygdarbius.

2. Energetinių gėrimų gamintojų kompanija "Red Bull" įsigijo Austrijos futbolo klubą "SV Salzburg". Na, brolyčiai, laikykitės - vargu ar kurios komandos žaidėjai sugebės savo ištverme lygiuotis su šia monstre.

3. Anglijos futbolo regioninės lygos varžybose Linkolnšyro grafystėje pasiektas naujas pasaulio rekordas - "Expressions Colts" komandos žaidėjas Rajanas Smitas (Ryan Smith) vienose rungtynėse pelnė net 16 įvarčių. Stenkis nesistengęs į „Manchester United“ tikrai nepateksi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų