REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausia Vilniaus patrauklumo priežastis vilniečiams yra miesto grožis. Prie labiausiai Vilnių puošiančių pastatų gyventojai priskyrė ne tik architektūros paminklus - Šv. Onos bažnyčią, Arkikatedrą baziliką, Gedimino pilį, bet ir per pastaruosius penkerius metus pastatytus objektus - prekybos centrą „Europa“, savivaldybės dangoraižį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu agentūros RAIT atliktos apklausos rezultatai, kurie pristatomi penktadienį išplatintame savivaldybės pranešime spaudai.

REKLAMA

Apklausa parodė, kad didžioji dauguma Vilniaus gyventojų įsitikinę, kad situacija mieste per paskutinius metus pagerėjo (65 proc. mano, kad pagerėjo arba labai pagerėjo).

Įdomu tai, kad didžiausia dalis apklaustųjų mano, kad sėkmingą miesto vystymąsi lemia savivaldybės ir mero veikla. Išanalizavus apklausos rezultatus paaiškėjo, kad miestiečiai Vilniaus plėtrą sieja su valstybinėmis institucijomis, o verslo įtaka vertinama menkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip svarbiausias Vilniaus patrauklumo priežastis gyventojai įvertino miesto grožį, Vilniaus kaip sostinės privalumus ir laisvalaikio kokybę. Miesto saugumas vilniečiams atrodo ne itin gerai.

Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, šie rezultatai tik patvirtino savivaldybės tikslus toliau puoselėti Vilniaus grožį ir savitumą. Meras taip pat pabrėžė, kad miesto valdžia skiria daug dėmesio miesto saugumui, remia Vilniaus policijos pajėgas ir žadėjo itin griežtai reikalauti atsakomybės ir rezultatų iš Vilniaus miesto vyriausiojo komisaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai miestą puošiančiais pastatais senamiestyje vilniečiai įvardijo architektūros paminklus - Šv. Onos bažnyčią, Arkikatedrą baziliką, Gedimino pilį, o už senamiesčio ribų - per pastaruosius penkerius metus pastatytus objektus - prekybos centrą „Europa“, naująjį Vilniaus miesto savivaldybės pastatą.

Apklausos dalyvių geriau įvertinti aukštuminiai (daugiau nei 12 aukštų) pastatai Konstitucijos prospekte nei gyvenamuosiuose rajonuose esantys daugiaaukščiai. Taip manančių yra net 55 proc. apklaustųjų.

Didžioji dauguma Vilniaus gyventojų mano, kad mediniai Vilniaus pastatai turi būti išsaugoti arba išsaugoti iš dalies.

REKLAMA

„Šie duomenys itin aktualūs dabartinių diskusijų dėl miesto plėtros kontekste - jie skatins mus ir toliau daug lėšų bei dėmesio skirti ir vertingos senosios architektūros išsaugojimui, ir patrauklaus modernaus miesto veido kūrimui“, - sakė A. Zuokas.

Apklausoje dalyvavusiems vilniečiams atrodo svarbu plėtoti viešojo transporto ir susisiekimo pėsčiomis galimybes. Vilniečių dėl eismo ribojimo pagrindinėse centro ir senamiesčio gatvėse (Gedimino prospekte, Pilies ir Didžiojoje gatvėse) išsiskyrė, tačiau vis dėlto pastebima tendencija, kad privataus transporto srautus čia reikėtų riboti.

REKLAMA

Apklausa paliudijo ir kitų prioritetinių Vilniaus miesto savivaldybės vykdomų projektų svarbą - didelis šiuo metu kuriamo Vilniaus bendrojo plano ir Vilniaus–Kauno dvimiesčio žinomumas. Šią idėją žino per 50 proc. apklaustų gyventojų, o daugiau kaip trečdalis ją vertina palankiai. Daugiau kaip pusė vilniečių žino apie rengiamą bendrąjį planą ir trečdalis nurodė, kad ruošiasi dalyvauti jo svarstyme.

Savivaldybės pranešime spaudai tvirtinama, kad miesto savivaldos institucijoms šios apklausos rezultatai padėjo išsamiau susipažinti su gyventojų lūkesčiais ir jų miesto plėtros vertinimu, objektyviai įvertinti savivaldybės veiklą, suteikė naudingos informacijos miesto planuotojams.

OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų