REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šio ,,Klausimėlio” herojus pagarsėjo tuo, kad Tarybų Sąjungą pakrikštijo blogio imperija, o vėliau sugebėjo pabaigti šaltąjį karą. Tai Amerikos prezidentas Ronaldas Reaganas (Reiganas). Šiandien praeiviai papasakos, ką prisimena apie šią istorinę asmenybę, taip pat apie kitus XX a. istorijos vingius. Pirmiausia keliaujame į Lietuvos sostinę - mat čia Reaganas galėtų nemokamai važinėti miesto autobusais ir troleibusais - jis yra Vilniaus garbės pilietis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietė:- Su Lietuva susijęs? - nu, Adamkus juk iš Amerikos, ta prasme vos ne giminės.- Kaip Reaganas?- Pagal tautybę, ta prasme - iš ten kilę abu prezidentai.- O su Lietuva daugiau kuo nors susijęs?- Daugiau? Nežinau, neįsivaizduoju.- O su Adamkum buvo susitikęs?- Taip, aišku, kad buvo… buvo. Adamkus su Reaganu buvo susitikę.- O ką jie svarstė?- O žinokit, dabar jau neprisiminsiu. Na apie Europos Sąjungą, kai mes į ją įstojom, kad padės mums.

REKLAMA

Kaunietis:- Ką girdėjot apie Ronaldą Reaganą?- Pirmas tas kosmonautas, pats pirmas.- Pasaulyje ar šalyje kurioje?- Pasaulyje.

Alytiškis:- Stalingrado mūšyje. Stalingradą užėmė Reaganas.- Kokiam kare?- II pasauliniam.- Jis tarp laimėtojų ar tarp pralaimėtojų?- Tarp pralaimėtojų. Nors ne… su istorija man negerai, man pinasi, žinokit. Manyčiau, tarp pralaimėtojų arba laimėtojų… pralaimėtojų.- Kur laimėjo?- Stalingrade.- Kas laimėjo Stalingrade, kuri šalis?- Tai, jei Reaganas - vokietis, Rusija laimėjo.- O Reagano kokia tautybė?- Man jis į vokietį panašus.

REKLAMA
REKLAMA

Garliaviškė:- Na ką, prezidentas buvo Amerikos, aktorius prieš tai.- Kur vaidino?- „Niekas nenorėjo mirti”.

Panevėžietė:- Reaganas - mokslininkas, kuris išrado elektros lemputę.- Kokia jo tautybė?- Vokietis.

Garliaviškis:- Gal kompiuterio išradėjas?- Kas toks?- Reaganas.- Kokia jo specialybė?- Išradėjas.

Panevėžietė:- Reaganas - tai pats pirmas žmogus, kuris atrado Ameriką.- Kokia jo profesija?- Nežinau… keliautojas.

Širvintiškė:- Politinis kažkoks veikėjas.- Kokioj šaly?- Amerikoj.- Kuo pagarsėjo?- Juodaodžių ir baltaodžių teises suvienodino.- Pavyko ar nepavyko?- Pavyko, greičiausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžietė:- Girdėtas.- Kas jis toks?- Irako prezidentas.- Dabartinis ar ankstesnis?- Dabartinis.- O jis geras ar blogas?- Nežinau, bus matyt.

Ukmergiškė:- Reaganas - žmogus, kurio iš tikrųjų nebuvo.

Laidos pabaigoje buvo paskelbtas pačių originaliausių atsakymų paradas:

9. Širvintiškis:- Jis su latviais ar lenkais susijęs.- Kokia jo tautybė? Labai garsus?- Jei jau tokia pavardė - Reaganas, tai garsus žmogus, tai taip, kažką padarė.

8. Anykštėnas:- Rusas.- Reaganas?- Taip.- Kuo pagarsėjo?- Buvo garsus karalius.- Kokios valstybės?- Rusijos.- Reaganas?- Nu.

REKLAMA

7. Ukmergiškis:- Kuo pagarsėjo Reaganas?- Kad nugalėjo fašistus.- Kokiame kare?- II pasauliniame.

6. Kaunietė:- Šnipas, kuris nužudė Hitlerį, gal.

5. Anykštėnė:- Reaganas įkūrė Europos Sąjungą.

4. Alytiškė:- Rašytojas.- Ką parašė?- Polonezą.- Polonezas yra muzikos kūrinys?- Taip.- Tai jis rašytojas ar kompozitorius?- Šiaip tai rašytojas.

3. Ukmergiškė:- Jis yra Amerikos prezidentas ir jis pastatė dangoraižį.- Kokį?- Kurį nugriovė bin Ladenas su lėktuvu.- O Reaganas tuo metu ten buvo ar ne?- Tai buvo, kiek iš televizijos pamenu, tai turėjo būti.- Kaip jam ten baigėsi?- Gyvas liko.

REKLAMA

2. Alytiškės:- Kare dalyvavo.- Kokiame?- Ketvirtame pasauliniame.- Kokioj čia šaly?- Estijoje.- Kaip jam ten sekėsi?- Nežinau, gerai gal.- Gyvas liko?- Nušovė.- Ką?- Jį.

1. Alytiškis:- Reaganas yra Vilniuje gimęs Lietuvos pilietis, Lietuvos garbės pilietis ir jis yra būsimas Amerikos prezidentas.- Būsimas ar buvęs?- Būsimas.- Tai kada jis bus prezidentu?- Jis ir anksčiau buvo, gyveno, dabar jis yra Amerikoj.- O anksčiau?- Lietuvoj.- Kaip jis taps prezidentu?- Nuvažiuos į Ameriką ir demokratiškai buvo išrinktas.

Praeivių klausinėjo LTV laidos "Klausimėlis" vedėjas Juras Jankevičius.

Naujas "Klausimėlis" - šeštadienį, balandžio 9 d., per Baltijos krepšinio lygos rungtynių pertrauką 16.50 val. Laida rodoma per Lietuvos televiziją, ją galima pažiūrėti ir internete (http://www.lrt.lt/dayarchive.php?d=2005-03-26).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų