REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus antrąkart teikia savo patarėjos teisės klausimais profesorės Tomos Birmontienės kandidatūrą į Konstitucinio Teismo teisėjas. Prezidento dekretas antradienio rytą pasiekė Seimą. T. Birmontienės kandidatūra turėtų būti svarstoma dar šiandien. Tačiau tikslų laiką turi paskelbti šiuo metu posėdžiaujanti Seimo Seniūnų sueiga.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąkart Prezidento patarėjos T. Birmontienės kandidatūra buvo atmesta, 54 Seimo nariams balsuojant “už”, o 53 “prieš”, tačiau įstatymai numato, kad Konstitucinio Teismo teisėjas paskiriamas, jei už jį balsuoja daugiau nei pusė Seimo posėdyje dalyvavusių parlamentarų.

REKLAMA

Seimo Pirmininko Artūro Paulausko teiktą Konstitucinio Teismo Teisės departamento direktorę Ramutę Ruškytę ir Aukščiausiojo Teismo pirmininko Vytauto Greičiaus pasiūlytą šio teismo teisėją Kęstutį Urbaitį Seimas Konstitucinio Teismo teisėjais paskyrė balsuojant pirmąsyk, ir jie jau pradėjo eiti savo naująsias pareigas.

Kadenciją baigę Konstitucinio Teismo teisėjas Jonas Prapiestis “Omni laiko” šaltinių žiniomis greitu metu turėtų tapti Aukščiausiojo Teismo teisėju, o Egidijus Jarašiūnas Mykolo Riomerio universiteto Konstitucinės teisės katedros vedėju.

REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigęs trečiasis Konstitucinio Teismo teisėjas Augustinas Normantas šias pareigas eina laikinai iki bus paskirtas Prezidento kandidatas.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyniems metams ir tik vienai kadencijai. Konstitucinio Teismo teisėjais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos piliečiai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų