REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skrudindamas pagrindines bulviakasio herojes, pagardinu jas prieskoniais, įmušu kiaušinį. Žodžiu, gaminu. Virtuvė uždaryta, čirškėjimo procesas įsibėgėja, kai mane iš kambario pasiekia čaižus garsas, persmeigiantis viską - valgio gaminimą, mano mintis ir netgi labai garsiai birbiantį šaldytuvą. “Valio! Kamuolys mūsų”.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės nykščiai

Taip, jūs neklystate - Gintarė Grikštaitė savo stichijoje. Ji tą vakarą buvo mano didvyrė, ji užvedė „Lietuvos telekomą“ galutiniam šturmui, ji savo begaliniais riksmais prie komentatoriaus pulto įaudrino daugiatūkstantinę minią, kuri priminė legendinius „Žalgirio“ ir CSKA laikus, ir aš jau žinau, kas būtų komentavęs lietuvių ir kryžiuočių kovas prieš daugiau nei pusę tūkstantmečio. Beje, tik dėl jos kaltės mano bulvės pridegė, bet tai menka asmeninė netektis, palyginti su šiuo tautos pasiekimu.

REKLAMA

„Lietuvos telekomas“ laimėjo. Istorinis įvykis, paskutinį kartą mes dėl moterų krepšinio taip džiaugėmės dar 1997 m., kai mūsų gražuolių kaklus papuošė auksas, o Lietuvos rinktinė tuomet buvo stipriausia Europoje.

Tad lietuvaitės, pasikinkiusios K. Douglas, I. Kublina ir T. Derevianik, kopkit į Europos krepšinio aukštumas, atvežkit Lietuvai čempionų taurę. Tiesa, nuo to fiksuoto ryšio skambučiai vargu ar atpigs.

Puikiai sužaidė ir „Lietuvos rytas“. Linas Kunigėlis nebuvo komandos varomoji jėga, bet jo, matyt, ir nereikėjo. Komanda žaidė užtikrintai, o Tomas Mahoričius tampė savo žaidėjus už virvučių kaip patyręs lėlininkas. Du taškai. Toks atstumas liko “Lietuvos rytui” iki ULEB finalo. Tiesa, kelias vingiuotas, gerai, kad likęs ruožas mūsų teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugsminga nata praėjusią savaitę varžėsi ir ledo ritulininkas Dainius Zubrus. Toljačio „Ladai“ atstovaujantis lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą lemiamam ketvirfinalio serijos įvarčiui ir jo komanda pateko į pusfinalį. Nebuvo statistu Dainius ir pusfinalyje - jis pelnė įvartį, o jo komanda iškovojo pergalę ir pirmauja serijoje 1:0 prieš Jaroslavlio „Lokomotiv“.

Artimiausiu metu jis turėtų pasirodyti ir ant Lietuvos ledo. Lietuvos rinktinė išmėgins jėgas su Latvija ir Baltarusija. Prognozuoju, kad nepasipriešinsim, bet aistrų žiūrovams tikrai netrūks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie save priminė ir sūnus palaidūnas Raimonas Rumšas. Mėgėjų varžybose besivaržantis lietuvis įspūdingais skirtumais lenkia artimiausius varžovus ir panašu, kad ateityje tikrai turėtų sugrįžti į profesionalų komandą. Vien tik šiais metais jis jau laimėjo ketverias mėgėjų lenktynes. Tiesą sakant, laimėk nors milijoną tokių, dopingo skandalo nenuplausi. Tad iš pradžių bent jau grįžk į profesionalųjį sportą.

Kaip įprastai, individuliais pasirodymais apie save priminė ir krepšininkai. Vienas iš jų Eurelijus Žukauskas. Jo 17 taškų ir 11 kamuolių leido „Ulker“ iškovoti pergalę prieš Sienos „Montepaschi“ ir toliau kovoti dėl likusių kelialapių į Eurolygos ketvirfinalio varžybas.

REKLAMA

„Benetton“ pergalės vedliu buvo Ramūnas Šiškauskas. Po traumų ir ligų atsigavęs krepšininkas pamažu įsibėgėja ir sezono pabaigoje bus rimta paspirtimi Italijos klubui. O kol kas 24 taškai, antra vieta naudingiausių turo žaidėjų sąraše ir pergalė prieš „Efes Pilsen“, sustiprinusi šansus pamatyti Ramūną Eurolygos ketvirfinalyje.

Kol kas tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų yra patekę tik „Maccabi“ su Š. Jasikevičiumi. Tačiau medžioklę tęsia tiek „Ulker“, tiek „Benetton“, tiek „Tau Ceramica“ su A. Macijausku, tiek „Montepaschi“ su M. Žukausku.

REKLAMA

Savaitės špygos

Viena aišku - „Žalgirio“ ten nepamatysim. Praėjusią savaitę komanda patyrė jubiliejinį penktąjį pralaimėjimą - nusileido Bolonijos „Climamio“. Pažymėtina, kad tai buvo bejėgiškas pasirodymas ir jokių žiburėlių akyse, bent jau parodžiusių, kad komanda kovoja. Kartais žiburėliai po tritaškio pataikymo sušmėžuodavo vienintelio D. Šalengos akyse, tačiau tai buvo vienetinis tų rungtynių produktas.

Savaitės išdaviku galima pavadinti Orestą Buitkų. Futbolininkas atsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei varžybose su Bosnija ir Hercegovina. Po ilgos pertraukos kviestas į rinktinę sportininkas užrūstino Lietuvos rinktinės trenerį Algimantą Lubinską, kuris futbolininko pasiteisinimus pavadino vaikiškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Orestas neišsiskyrė originalumu, nepavartė juodojo pasiteisinimų sąsiuvinio ir tesugalvojo porą priežasčių - kambario remontas (nuplagijavo nuo M. Timinsko) ir prasta fizinė forma (be komentarų). Turbūt smagiau ten Kazanėj degtinėlę skanauti negu Bosnijoje Lietuvos garbę ginti. Telieka tai O. Buitkaus sąžinės reikalu, tačiau labai nesinorėtų, jog atsirastų bendraminčių.

Praėjusios savaitės geriausio sporto įvykio nominantai

Gargždietė D. Blažiūnaitė tapo pirmąja moterimi Lietuvoje, išstūmusia štangą daugiau nei 100 kg, - 105 kg. Jau geriau prie štangos sporto salėje negu su kočėlu ar keptuve virtuvėje - ir vyrui saugiau, ir vaikai ramūs.Japonijos mėgėjų sumo imtynininkų asociacija, norėdama padidinti jaunimo susidomėjimą šia sporto šaka, siūlo leisti vietoj tradicinių juostų, dėvimų ant nuogo kūno, varžytis su glaudėmis. Jie mano, kad jaunimas gėdijasi nuogumo. Na taip, sumo su glaudėmis, kaip dziudo su džinsais - o kur tradicijos?Vokietijos futbolo federacija už pergalę 2006 m. tėvynėje vykstančiame čempionate kiekvienam futbolininkui pažadėjo po 300 tūkst. eurų. Palyginimui, 1954 m. kiekvienas futbolininkas už pasaulio čempiono titulą gavo po 2500 eurų. 1954 m. čempionai jau skaičiuoja, ką prarado gimę pusamžiu anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų