REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apgailestaudami dėl kunigų trūkumo, Lietuvos vyskupai pakvietė tikinčiuosius savaitę nuo balandžio 11 dienos melstis, kad jaunuoliai apsispręstų visa pametę sekti Kristų. Kaip sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius monsinjoras Gintaras Grušas, kunigų stygius jaučiamas visoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

"Per kelerius paskutiniuosius metus Panevėžio vyskupijoje labai daug kunigų mirė. Vilniaus ir Kauno arkivyskupijose yra daugiau dvasininkų, tačiau čia daugiau žmonių ir darbo", - pažymėjo monsinjoras, pridurdamas, jog prieš karą Lietuvoje buvo per 2 tūkst. kunigų, o dabar - apie 700.

REKLAMA

Kaip vyskupai pažymėjo laiške, vienas dažniausių tikinčiųjų prašymų - paskirti kunigą. Savo kleboną, kapelioną ar dvasios tėvą nori turėti mokyklos, maldos grupės, šeimų būreliai, piligrimų organizacijos, gydymo įstaigos.

"Tai gražus ir gerai suprantamas noras, nes bendruomenei palaikyti ir tikintiesiems dvasiškai augti neužtenka pripuolamos dvasininko pagalbos", - teigė vyskupai apgailestaudami, jog ne visuomet gali šiuos prašymus patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Dvasininkai pabrėžė, jog rūpestis pašaukimais yra mūsų visų rūpestis. Ne tik parama kunigų seminarijoms, bet ir kiekvienas doro gyvenimo, atsidavimo Dievo malonei pavyzdys prisideda prie jaunuolių apsisprendimo ir nuoseklaus rengimosi kunigystei.

Ragindami pasauliečius palengvinti kunigų naštą, vyskupai pažymėjo, jog sakramentinės malonės katalikams prieinamos tik per įšventintus asmenis.

Maldos už pašaukimus savaitę tikintieji drauge su Šventuoju Tėvu Jonu Paulium II maldaus Aukščiausiojo pasauliui drąsių Evangelijos šauklių, kenčiančiai žmonijai tarnaujančių žmonių, o Bažnyčiai - kunigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyskupų teigimu, kunigo kelią jaunuoliai rinkosi net pačiais sunkiausiais laikais, Dievui ir žmonėms tarnavo nepaisydami akivaizdžių pavojų.

"Šis pasirinkimas yra Viešpaties rankose - kai Kristus pašaukia, visuotinės meilės kvietimui neįmanoma atsispirti. Todėl "melskite pjūties šeimininką, kad atsiųstų darbininkų į savo pjūtį", - Evangelijos žodžius citavo dvasininkai.

Šiuo metu jaunuoliai kunigystei rengiami Kauno, Vilniaus šventojo Juozapo, Vilkaviškio palaimintojo Jurgio Matulaičio ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijose.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų