REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis tvirtina, kad pastaruoju metu platinama informacija dėl kyšininkavimu įtartų buvusių diplomatų švelnina tikrąsias konsulų skandalo detales ir jų herojus. Ministras sako, kad atleisti iš darbo septynis konsulus priežasčių pakako.

REKLAMA
REKLAMA

Antano Valioniu teigimu,  žinios apie Generalinės prokuratūros „išteisinamąjį“ sprendimą buvusiems konsulams Gintarui Ronkaičiui ir Dariui Ryliškiui yra ištrauktos iš konteksto. Tai ministras pareiškė po susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi ir Saugumo departamento vadovu Arvydu Pociumi.

REKLAMA

Šeštadienį išplatintame G. Ronkaičio ir D. Ryliškio pareiškime buvo teigiama, kad iš generalinio prokuroro Antano Klimavičiaus jie gavę atsakymą, jog „operatyvinės veiklos metu nusikalstamų veikų požymių jūsų veiksmuose nenustatyta. Ikiteisminis tyrimas jūsų atžvilgiu nėra atliekamas. Jūs neįtariami kokios nors nusikalstamos veikos padarymu. Jūsų kaltės klausimas Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka nesprendžiamas, nesant tam pagrindo“.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su Prezidentu ministras A. Valionis teigė, kad šis sakinys išimtas iš konteksto ir neatskleidžia visos dokumento esmės.

D. Ryliškis ir G. Ronkaitis kartu su dar penkiais diplomatais, dirbusiais diplomatinėse atstovybėse Rusijoje ir Baltarusijoje, iš diplomatinės tarnybos buvo atstatydinti 2003 m. liepą. Paaiškėjo, kad septyni konsulai, pažeisdami įstatymus, nepagrįstai išdavė apie 40 tūkstančių vizų.

www.lrt.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų