REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda pasakiška „Klausimėlio“ laida. Prieš beveik 300 metų rašytojas Jonathanas Swiftas (Džonatanas Sviftas) sukūrė smagų satyrinį veikalą apie gydytoją Guliverį. Beveik visi jį skaitėme vaikystėje. Pamenate, pirmiausia Guliveris atsidūrė nykštukų ir milžinų šalyse, vėliau likimas jį nunešė į skrajojančią salą ir į protingų arklių valstybę. Tačiau tai dar ne viskas. Lietuvos gatvių ir skersgatvių praeiviai dabar papasakos savąją Guliverio nuotykių versiją.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietė:- Kuria transporto priemone Guliveris keliavo?- Garlaiviu.- Ir kur nukeliavo?- Nukeliavo į kažkokias šalis, kur tapo mažas… Į liliputų šalį, po to į milžinų…- Ir tapo didelis?- Taip.

REKLAMA

Klaipėdietis:- Kokia priemone Guliveris keliavo?- Dviračiu.- Dviračiu?- Jo.

Moteris iš naujosios Akmenės:- Ką girdėjote apie Guliverį? Kas jis toks?- Keliautojas.- Ir kur nukeliavo?- Į Skandinaviją.- Pirmas ar ne pirmas?- Pirmas.- O kokia transporto priemone keliavo?- Vergai jį nešė.- Nešė?- Taip.

Kuršėniškė:- Tiesiog teko filmą pamatyti, knygą šiek tiek paskaityti.- Tai ką jis veikė?- Tiesiog keliavo, nuotykių ieškojo… Kažką va…- Kokiu transportu?- Kilimu.- Kilimu?- Nu taip.- O kaip kilimu keliavo?- Skraidė.

REKLAMA
REKLAMA

Raseiniškis:- Jis galbūt keliautojas.- O kur buvo nukeliavęs?- Į Ameriką.- Pas ką?- Pas… į tų… Į liliputų pasaulį.- Tai ar Amerikoj liliputai gyvena?- Tai... ne gal… bet…- O kur milžinai gyvena?- Gal milžinų pasauly… Nežinau…

Kuršėniškis:- Keliavo, užkariavo šalį Afriką.- Tai turėjo kariuomenę?- Jis laivyną turėjo savo.- Laivyną?- Nu.

Širvintiškė:- Gal girdėjot, kas yra Guliveris?- Keliautojas.- O kur jis keliavo?- Užkariauti Prancūzijos… Taip?- Užkariavo?- Užkariavo.

Kuršėniškė:- Guliveris yra personažas… Buvo parašyta tokia knyga ir ją parašė Diuma.- O ką tas Guliveris veikė?- Guliveris tai… keliavo po pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžietis:- Kas parašė Guliverį?- Andersenas.

Palangiškė:- Gal girdėjot, kas yra Guliveris?- Irako diktatorius.- Guliveris?- Taip.- Ten diktatūra?- Taip.

Klaipėdietė:- Kaip manot, kas yra Guliveris?- Dailininkas, kuris nupiešė Gedimino pilį.- Lietuvių dailininkas?- Nu taip.

Klaipėdietė:- Guliveris - didysis keliautojas, keliavo traukiniu.- O kur jis keliavo?Į ką nukeliavo?- Nežinau, kur keliavo, nežinau jo maršruto, tik žinau, kad buvo didysis keliautojas, ar ne?- Tai jis po salas keliavo?- Traukiniu po salas… Kažkaip neišeina - traukiniu po salas…

REKLAMA

Panevėžietė:- Keliautojas.- O kuo jis keliavo?- Į Mėnulį.- O kokia transporto priemone?- Laivu.- Į Mėnulį?- Taip.

Panevėžietė:- Kuo pagarsėjo Guliveris?- Gal tai antram kare kažkas buvo…- Pasauliniam?- Jo, pasauliniam.- Tai kuo jis buvo?- Nu tikrai nežinau.- Ten rusai, vokiečiai buvo. Tai pas kuriuos?- Pas rusus… Bet pavardė Guliveris vokiečių… Tai vokietis…

Panevėžietė:- Personažas knygos. Žiulis Vernas, man atrodo, jį parašė…

Raseiniškė:- Žmogus, kuris kovojo prieš vėjo malūnus.- Kaip jo vardas?- Guliveris.

Panevėžietė:- Nukeliavo į Indiją ir rado aukso ten…- Guliveris?- Taip.- Tai praturtėjo?- Na ne visai.- Kodėl ne visai?- Kiek prisimenu, ten žuvo.

REKLAMA

Raseinietė:- Nemanau, kad pasaka… kad galbūt tikri įvykiai…- Tai tikri įvykiai? Guliverio kelionės?- Taip.- Netikit, kad pasaka?- Netikiu.- Tai kur jis keliavo?- Po pasaulį.- Į kokią šalį buvo nukeliavęs?- Gal į Rusiją.- Dar kur?- Į Antarktidą.- Ką ten pamatė?- Nu… žmones, gyvūnus, gamtą…- Kokius žmones jis Antarktidoj pamatė?- Tuos eskimus, kur tenai gyvena.- Lietuvoj nebuvo užsukęs?- Ne, labai maža šalis… Tikrai nekeliaus į tokią šalį.

Kelmiškė:- Gal girdėjot, kas yra Guliveris?- Nebylys.- Kas toksai?- Nebylys.- Kuo pagarsėjo?- Kad išmoko kalbėt.- Tai čia tikra istorija ar pasaka?- Pasaka.- O čia lietuviška pasaka ar užsienietiška?- Nežinau.- O kaip atrodo?- Lietuviška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuršėniškiai:- Pateko į salą, kur gyveno labai maži žmogeliukai.- Ne milžinai?- Ne.- Vėliau pateko į kitą salą, kuri buvo milžinų.- O paskui?- Paskui grįžo namo.- Daugiau nekeliavo?- Nekeliavo.

Raseiniškė:- Keliautojas.- O kur jis buvo nukeliavęs?- Į Ispaniją.- O iš kur keliavo?- Ar iš Ispanijos… Nežinau.- Vienam gale buvo Ispanija?- Nu taip.- O kitas maršruto galas?- Amerika.

Raseiniškė:- Statybininkų prietaisas.- Guliveris?- Jo.- Ką su juo daro?- Nežinau… Kad sienos būtų lygios…

Panevėžietė:- Iš multikų kažkas.- Ką jis ten darė?- Jis ėjo su Vinipūku medaus ieškot.- Kaip?- Su Vinipūku medaus ieškot.- Kas toks?- Guliveris.

REKLAMA

Štai septyni patys pasakiškiausi atsakymai:

7. Širvintiškis:- Ką girdėjot apie Guliverį, kas jis toks?- Šventasis.- Pagal tautybę kas jis toks?- Lietuvis.- O vardą turėjo?- Vytautas.

6. Kelmiškė:- Kas tai yra Guliveris?- Kur paveikslus tapo.- Tai kas tai yra?- Prietaisas.- Guliveris?- Taip.

5. Klaipėdietė:- Guliveris - herojus iš pasakos, žmogus, kuris daug keliavo.- Kas tą pasaką parašė?- Žemaitė.- Čia lietuviška pasaka?- Lietuviška.

4. Kelmiškė:- Prieš Napoleoną gal kariavo…- Kas toks?- Guliveris.- Kuris laimėjo?- Nežinau.- Kaip jums panašiau?- Napoleonas.- Nugalėjo?- Jo… Napoleonas.- Tai kuo Guliveriui baigėsi?- Pakorė.

REKLAMA

3. Moteris iš Naujosios Akmenės:- Iš pasakų „Guliverio kelionės“.- Tai kur jis keliavo?- Keliautojas, apie pasaulį keliavo.- Kokia transporto priemone keliavo?- Traukiniu.

2. Kuršėniškė:- Hitlerio pavardė, man taip atrodo…- Tai kokia?- Guliveris.- Tai kuo pagarsėjo tas Guliveris-Hitleris? Kažkuo juk pagarsėjo?- Nu taip… kaip jis… Kažkur skaičiau… Nedirba galva šiandien…

1. Raseiniškė:- Ką girdėjot apie Guliverį?- Kad papuolė į negyvenamą salą, ten pasiliko, rašė knygą…- Pats rašė?- Ne, Šekspyras parašė.- Apie ką?- Apie Guliverį.- Jis pats išsigelbėjo?- Ne, ten pasiliko.- Tai kaip Šekspyras apie tai sužinojo?- Tai jisai gal… Nežinau… Gal išmetė…- Telefonu ar laišką parašė?- Laišką gal kokį parašė, kad yra knyga…- O kaip tas laiškas nuėjo, paštu?- Taip.Praeivių klausinėjo LTV laidos „Klausimėlis“ vedėjas Juras Jankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų