REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidoje paskelbus didelio atgarsio sukėlusį tyrimą, atskleidusį, kad davusių kyšį studentų yra net trečdalis, aukštųjų mokyklų rektoriai pasiryžo įrodyti, kad deklaruojami skaičiai neatspindi realios situacijos ir inicijuoja naują tyrimą.Vakar Klaipėdos universitete posėdžiavusi Lietuvos rektorių konferencija daug

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos prezidentas, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius profesorius Vytautas Kaminskas abejoja, ar korupcija universitetuose yra taip giliai įleidusi šaknis, kaip skelbia šią savaitę plačiai žiniasklaidoje aptarinėtas tyrimas."Mes savo universitete patys atlikome tyrimą - gauti skaičiai yra daug mažesni negu tie, kurie dabar žiniasklaidoje eskaluojami", - teigė V. Kaminskas, kuriam atliko tyrimo kokybė kelia didelių abejonių.

REKLAMA

Pavyzdžiui, rektorius stebina tai, kad prie davusiųjų kyšį buvo priskiriami ir tie, kurie "susimetę" pirko dėstytojams gėlių. Vienos aukštosios mokyklos vadovas konferencijoje ironizavo: "Per jubiliejų gavau iš studentų gėlių - man rankos drebėjo imant... Gal reikėtų tiksliai apibrėžti, kas yra kyšis, o kas - ne?".

Rektoriai labiausiai piktinasi, kad dar balandžio mėnesį jie kreipėsi į švietimo ir mokslo ministrą Algirdą Monkevičių, siūlydami ištirti korupcijos mastus aukštosiose mokyklose, tačiau ministerija nesureagavo - net atsakymo neatsiuntė.

REKLAMA
REKLAMA

"O dabar štai ką matome - dar neaišku, kokia situacija yra iš tiesų, o švietimo ir mokslo ministras jau kalba apie studentų pasitikėjimo linijos įkūrimą", - stebėjosi V. Kaminskas.

Rektoriai pageidauja, kad situaciją ištirtų kompetetinga bendrovė ir kad tyrimas būtų išsamesnis. Vilniaus universiteto rektorius prof. Benediktas Juodka juokaudamas įspėjo, kad tai neatsisuktų prieš juos pačius: "Apklausime daugiau žmonių, penkis tūkstančius, ir paaiškės, kad kyšį davė 50 procentų...", - juokaudamas perspėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje dalyvavęs švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus pažadėjo, kad ministerija lėšų tyrimui ras.

Viceministras konferenciją informavo, kad A. Monkevičius pavedė sudaryti komisiją situacijai analizuoti, tačiau aukštųjų mokyklų įvaizdžiu susirūpinusių rektorių tai nepaguodė. "Kas iš tų komisijų", - numojo ranka V. Kaminskas.

“Vakarų ekspresas”, www.ve.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų