REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien (06.28) Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus "Rubicon group" vadovui Andriui Janukoniui.

REKLAMA
REKLAMA

Tai “Omni Laikui” patvirtino STT atstovė spaudai.

Trečiadienį vykstančiame neeiliniame Seimo posėdyje generalinis prokuroras Antanas Klimavičius, paprašytas pasiaiškinti dėl dokumentų poėmių liberalcentristų, socialdemokratų, socialliberalų ir konservatorių partijų būstinėse, patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) veiksmų tikslas buvo išsiaiškinti, ar "Rubicon group" vadovas Andrius Janukonis iš tiesų mokėjo Seimo nariams grynais už jam palankių teisminių aktų priėmimus.

REKLAMA

Anot A. Klimavičiaus, praėjusį penktadienį STT Vilniaus valdybos vadovas Generalinei prokuratūrai pateikė baudžiamąją bylą, į kurią įtraukta išslaptinta operatyvinė medžiaga apie penkių Seimo narių korupcinius ryšius su "Rubicon group" valdybos pirmininku A. Janukoniu. Verslininkas esą darė įtaką kai kurių įstatymų pakeitimams, naudingiems įmonių grupei, o už tai atsiskaitė pinigais.

"Bandymus tokiu būdu įtraukti mūsų grupę į nešvarius politinius žaidimus vertiname kaip pastangas pateisinti vakar (antradienį) atliktas visuomenę sukrėtusias kratas partijų būstinėse", - teigė A. Janukonis.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškime pabrėžiama, jog šiuo metu grupės atstovai tariasi su teisininkais dėl galimybės kreiptis į teismą dėl šmeižto.

"Prieš pusmetį skambiai pradėtas puolimas prieš mūsų grupę netrukus supliuško, tačiau dabar vėl matome bandymus įtraukti mus į neaiškias, mums svetimas politines kovas, kuriose mes nesame nei kariai, nei nariai", - sakė A. Janukonis.

"Rubicon group" priklauso daugiau kaip 20 įmonių, dirbančių komunalinių paslaugų, nekilnojamojo turto ir pramogų verslo srityse. Grupės įmonės dirba devyniuose šalies miestuose, jose dirba daugiau kaip 1200 žmonių. 2003 metais bendri grupei priklausančių įmonių pardavimai buvo 205 mln. litų, arba 122 proc. didesni negu 2002 metais, grynasis pelnas - 18 mln. litų, arba daugiau kaip du kartus didesnis nei 2002 metais, kai buvo uždirbti 7 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų