REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis artėjantį pirmadienį prašys Seimo laikinai panaikinti jo imunitetą ir laikinai sustabdyti jo, kaip Seimo vicepirmininko bei Europos reikalų komiteto vadovo, įgaliojimus. V. Andriukaitis taip pat žada laikinai pasitraukti iš Socialdemokratų partijos vicepirmininko posto.

REKLAMA
REKLAMA

V. Andriukaitis yra neoficialiai minimas tarp kelių korupcija įtariamų parlamentarų."Pareiškimą jau parašiau šiandien. Prašau Seimo, kad nuimtų mano imunitetą, leistų man duoti parodymus Generalinei prokuratūrai. Kai yra tokie įtarimai, kaip galiu būti Seimo vicepirmininku, komiteto vadovu ar partijos vienu vadovų?" - Eltai penktadienį sakė V. Andriukaitis.

REKLAMA

Savo pareiškimą laikinajam Seimo Pirmininkui Česlovui Juršėnui bei Seimo valdybai V. Andriukaitis sakė įteiksiąs pirmadienį.

"Kol kas aš nežinau, kuo esu įtariamas ar kaltinamas. Jeigu aš pažeidžiau įstatymus ar yra kažkokia medžiaga - tas turi būti išaiškinta", - sakė V. Andriukaitis, pridūręs, jog Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Generalinės prokuratūros veiksmai yra teisėti.

Tačiau V. Andriukaitis "visiška nesąmone" vadino žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias, esą jis bei dar keli parlamentarai įtariami turėję korupcinių ryšių su "Rubicon Group" įmonių vadovu Andriumi Janukoniu.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius trečiadienį neeiliniame Seimo posėdyje teigė, jog A. Janukonis galbūt darė įtaką kai kurių įstatymų stabdymui arba pakeitimui jo vadovaujamai bendrovių grupei naudinga linkme ir už tai neva atsiskaitė grynais pinigais.

Seimo nariams buvo bandyta daryti įtaką parlamente priiminėjant "Rubicon group" palankias Šilumos ūkio įstatymo pataisas. Už šias pataisas daugiausia balsavo Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios sąjungos frakcijos narių.

V. Andriukaitis teigė, jog Šilumos ūkio įstatymo pataisa, kuria siūlyta dujų kainų reguliavimą palikti valstybei, Socialdemokratų frakcijoje buvo svarstyta daug kartų, tačiau "įžiūrėti, kad ta pataisa atstovauja privatų interesą, yra visiškas nonsensas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, V. Andriukaitis pridūrė daugelį kartų minėtuose pataisos svarstymuose net nedalyvavęs, nes dažnai būdavęs užsienyje.

Kiti neoficialiai tarp įtariamųjų korupcija minimi parlamentarai - liberalcentristai Gintaras Steponavičius, Eligijus Masiulis, Klemensas Rimšelis, konservatorius Arvydas Vidžiūnas bei socialliberalas Vytautas Kvietkauskas - taip pat yra pareiškę, jog, nepaisydami savo turimo parlamentarų imuniteto, yra pasirengę bendradarbiauti su teisėsauga ir atsakyti į visus klausimus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų