REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Romanas Abramovičius įpyko, kai sužinojo, kad „Chelsea“ klubui nepavyko susitarti su Anglijos rinktinės žvaigžde Stevenu Gerrardu.

REKLAMA
REKLAMA

Londono futbolo klubo šeimininkas dar nepasibaigus anglų pasirodymui Euro 2004 teigė, kad saugo pozicijoje žaidžiantis futbolininkas jau nuo kito “premjer” lygos sezono vilkės „Chelsea“ marškinėlius, tačiau Stevenas Gerrardas atsisakė palikti dabartinė savo komandą.

REKLAMA

Pranešama, kad žaidėjo apsisprendimą paskatino naujojo Liverpulio klubo boso Rafaelio Benitez teiginys, kad futbolininkas neparduodamas. „Pirmą kartą karjeroje rimtai galvojau apie klubo pakeitimą, tačiau supratau, kad myliu Liverpulį ir jo gerbėjus. Mano širdis sako, kad šimtu procentų priklausau šiam klubui“, - savo sprendimą komentavo Stevenas Gerrardas.

Britų žiniasklaida praneša, kad Romanas Abramovičius tiesiog pašėlo, kai sužinojo, kad futbolininkas atmetė pasiūlymą. Žaisdamas „Chelsea“ klube Steven Gerrard būtų gavęs dvigubai didesnę algą nei Liverpulyje – apie 105 000 svarų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos milijardierius ypač pyksta dėl to, kad tai jau antras kartas, kai „Chelsea“ derybininkams nepavyksta susitarti su futbolo pasaulio žvaigždėmis. Neseniai net du kartus buvo pradėtos derybos su Anglijos rinktinės treneriu Svenu Goranu Erikssonu, kuris buvo kviečiamas užimti iš „Chelsea“ pasitraukusio trenerio Claudio Ranieri vietą.

Švedas šio pasiūlymo atsisakė. Manoma, kad nemažai prie nesėkmių prisidėjo „Chelsea“ vadovo pareigas einantis Peteris Kenyonas, kuris yra atsakingas už derybas ir sutarčių sudarymą. Anksčiau Peteris Kenyonas dirbo „Machester United“ klube, tačiau ir ten jo pasiekimai nebuvo itin aukštai vertinami. Mančesterio superklubo vadovai yra prasitarę, kad praėjusią vasarą Peteris Kenyonas nesugebėjo susitarti su brazilų žvaigžde Ronaldinho.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krito anglų žaidėjų kaina

Po nesėkme pasibaigusių Anglijos rinktinės pasirodymo Euro 2004 stipriai krito pagrindinių komandos žaidėjų kaina. Dabar trijų didžiausių britų futbolo žvaigždžių – Davido Beckhamo, Michaelo Oweno ir Paulo Scholes – kaina kartu paėmus nukrito net 17 mln. svarų.

Madrido „Real“ žaidžiančio 29 metų Davido Beckhamo kaina sumažėjo 10 mln., 24 metų Liverpulio „Liverpul“ puolėją Michaelą Oweną siūloma pirkti su 5 mln. „nuolaida“, o lapkritį trisdešimtmetį švęsiančio „Manchester United“ saugo Paulo Scoles perėjimas „atpigo“ 2 mln. svarų.

REKLAMA

Tai tapo dideliu smūgiu klubams. Ypač nukentėjo Davido Beckhamo reputacija. Populiariausias pasaulyje futbolo žaidėjas prieš mėnesį buvo sulaukęs pasiūlymo grįžti į Angliją. Tada Londono klubas „Chelsea“ už anglų ekipos kapitoną siūlė 20 mln. svarų, tačiau Davidas Beckhamas nusprendė dar vieneriems metams likti Madrido „Real“ ekipoje.

Po tragiškų vienuolikos metrų baudinių žaidėjo autoritetas stipriai susvyravo. Kalbama, kad dabar Romanui Abramočiui priklausantis klubas „Chelsea“ už Davidą Beckhamą nemokėtų nė 10 mln. svarų.

REKLAMA

„Už Davidą Beckhamą tikrai nemokėtume nė 10 milijonų - per savaitę jam tektų mokėti daug daugiau nei 100 000 svarų. Mes turime pinigų, tačiau nesame kvailiai. Be to, 2005-ųjų gegužę jam bus 30 metų“, - sako „Chelsea“ atstovai. Atrodo, kad ir Sveno Gorano Erikssono akcijos nepakilo. Su švedu derybas buvo pradėjęs Madrido „Real“, tačiau dabar tik Milano „Inter“ svarsto galimybę dirbti su treneriu, kurio metų atlyginimas siekia 4 mln. svarų sumą.

Ericas Cantona sirgo už anglus

Legendinis prancūzų futbolininkas Ericas Cantona prisipažino, kad Euro 2004 batalijose palaikė Anglijos rinktinę. Savo laiku didžiausia „Manchester United“ žvaigžde buvęs žaidėjas sakė, kad labai nuliūdo, kai anglai pasitraukė iš čempionato, tačiau prancūzų nesėkmė jo nesujaudino. „Aš nesu Prancūzijos gerbėjas. Esu prancūzas, tačiau man neįdomus mūsų rinktinės žaidimas“, - sakė Ericas Cantona. Kultinė futbolo asmenybė pridūrė, kad jis norėtų būti gimęs Anglijoje, nes jaučia, kad tai jo šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikų treneriui bus suteikta pilietybė

Nors Vokietijos rinktinė jau seniai pasitraukė iš Euro 2004, vienas šios šalies atstovas – graikų ekipos treneris Otto Rehhagelis - vis dar tęsia kovas Europos čempionate. 65 metų trenerio vadovaujami graikai grupės varžybose nugalėjo portugalus, o ketvirtfinalyje namo išsiuntė prancūzus. Fenomenalus pasirodymas Portugalijoje privertė Graikijos vyriausybę svarstyti pasiūlymą suteikti 65 metų vokiečiui graikų pilietybę. Graikų ekipa pusfinalyje susikaus su Čekijos rinktine.

Gėjai išsirinko seksualiausią žaidėją

Nacionalinė Portugalijos gėjų asociacija išsirinko seksualiausią Euro 2004 žaidėją. Juo tapo talentingas portugalų rinktinės futbolininkas Christiano Ronaldo. 19 metų žaidėjas daugiausiai gėjų balsų susilaukė dėl ekstravagantiškų auskarų, kuriuos segi abiejose ausyse.

REKLAMA

Sėkmingai 11 metrų baudinį į Anglijos rinktinės vartus smūgiavęs Christiano Ronaldo žaidžia Mančesterio „Manchester United“ klube. Prognozuojama, kad žaidėjas sulauks nemažo pasisekimo ir Didžiosios Britanijos gėjų tarpe.

„Roteiro“ kamuolių sėkmė

Specialiai Portugalijoje vykstančiam Europos čempionatui pagamintų „Adidas“ firmos futbolo kamuolių „Roteiro“ paklausa auga milžinišku greičiu. Įpusėjus Euro 2004 batalijoms futbolo kamuolių parduota dvigubai daugiau, nei vykstant 2002-ųjų Pasaulio taurės varžyboms.

REKLAMA

Pranešama, kad visų laikų perkamiausiu futbolo kamuoliu pretenduojantis tapti „Roteiro“ parduota per 6 mln. vienetų. „Futbolo kamuolius gaminame nuo 1963 m., tačiau tokios paklausos dar niekada nebuvo sulaukę“, - sako „Adidas“ vadybininkas Guenteris Pfau.

Dėl D. Beckhamo 11 m smūgio kaltas magas

Savo žvilgsniu šaukštus lankstyti gebantis Uri Gelleris prisipažino, kad Davido Beckhamo smūgiuotas kamuolys nuo 11 metrų atžymos pro šalį skriejo dėl jo kaltės.

Ne pačios geriausios reputacijos magas teigia, kad Anglijos rinktinės kapitonui įmušti sutrukdė jo siunčiami telepatiniai signalai. Uri Gelleris tvirtina, kad jis norėjo žaidėjui nusiųsti „pozityvios energijos“, tačiau jam nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Magas įsitikinęs, kad būtent dėl šios priežasties Davido Beckhamo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Izraelyje gimęs 57 metų Uri Gelleris neigia esąs stebukladarys, tačiau tiki siunčiamos energijos poveikiu. „Mėginau susikaupti, kad galėčiau siųsti tik pozityvią energiją, tačiau susidirbau“, - sako magas.

Beje, nemažai Anglijos rinktinės sirgalių yra įsitikinę, kad dėl Davido Beckhamo nesėkmingai smūgiuotų 11 m baudinių labiausiai kalta savo romaną su futbolininku atskleidusi buvusi Davido Beckhamo asistentė, 29 metų Rebecca Loos.

Ji išsijuokė iš šių kaltinimų. „Sulaukiau daugybės draugų skambučių, kurie kaltino mane dėl šių Davido Beckhamo nesėkmių, tačiau turiu pareikšti, kad mūsų santykiai prasidėjo tada, kai jis jau nebuvo geriausios formos“, - sakė Rebecca Loos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų