REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos vadovybei teks rinktis, kurį lyderį paaukoti vardan ramybės partijos viršūnėse. Partijos valdybos narys parlamentaras Gintaras Steponavičius antradienį spaudos konferencijoje diplomatiškai išsisuko nuo klausimo, ar liberalcentristai paaukotų pirmininką Artūrą Zuoką, kad pirmojo vicepirmininko poste liktų Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

"Turime galvoti apie sėkmingą pasirodymą Seimo rinkimuose", - abstrakčiai kalbėjo parlamentaras, tačiau nepaneigė, kad bus siekiama partijos pirmininko poste išlaikyti A. Zuoką.

REKLAMA

“Omni Laiko” redakcijos žiniomis, šiuo metu yra dvi stovyklos: viena pasisako už A. Zuoko likimą partijos vadovo poste, kita grupė norėtų, kad jis pasitrauktu. Labiausiai A. Zuoko nušalinimo siekia partijos skyriai.

Antradienį vakare rengiamas Liberalų ir centro sąjungos frakcijos bei partijos valdybos bendras posėdis, kuriame žadama aptarti Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų rezultatus, būsimą partijos taktiką per artėjančius Seimo rinkimus, taip pat praėjusios savaitės įvykius, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko poėmius pagrindinių partijų būstinėse.

REKLAMA
REKLAMA

STT atliekant minėtus poėmius, liberalcentristų vadovas, Vilniaus meras A. Zuokas pasitraukė į Lenkiją, vengdamas galimo jo sulaikymo. Partijos pirmininkas teigė gavęs žinių apie rengiamą jo sulaikymą, šitaip esą siekiant pakenkti rinkimuose jo remiamam kandidatui į Prezidentus Valdui Adamkui.

Nenorėjęs būti įvardintu artimas Vilniaus mero Artūro Zuoko aplinkos žmogus "Omni Laikui" teigė, kad liberalcentristų lyderio išvykimas į Lenkiją buvo iš anksto suplanuota akcija.

A. Zuokas gavo žinių, kad jį gali suimti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Pasak šio šaltinio, buvo planuojama provokacija, jog STT pasiųstas žmogus atneša A. Zuokui kyšį, jį palieka, o tuo metu įsiveržia STT agentai, kurie apkaltina Vilniaus merą kyšio paėmimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot šio šaltinio, buvo tariamasi, kaip reaguoti į tokią galimą situaciją. Buvo nutarta, kad A. Zuoko suėmimas pakenktų V. Adamkaus rinkiminei kampanijai. Todėl buvo nuspręsta, kad A. Zuokas turėtų išvykti iš šalies. Anot šaltinio, buvo nuspręsta, kad tai būtų mažesnė blogybė nei A. Zuoko buvimas kalėjime.

Pirmadienį E. Gentvilas pareiškė pasitraukiąs iš partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigų, nes "negalįs dirbti vienoje komandoje su partijos vadovu A. Zuoku".

Vienas iš liberalcentristų lyderių išplatino laišką frakcijos ir partijos valdybos nariams, kuriame išdėstė, kad "jo ir A. Zuoko požiūriai į komandinį darbą iš esmės išsiskiria".

REKLAMA

E. Gentvilas, Liberalų ir centro sąjungos kandidatų į Europarlamentą sąraše buvęs įrašytas pirmuoju numeriu ir laimėjęs europarlamentaro mandatą, antradienį išvyksta į Briuselį, todėl nedalyvaus tą dieną rengiamame liberalcentristų posėdyje.

Eltos žiniomis, E. Gentvilas laiške pažymi dar birželio 22 dieną pareiškęs A. Zuokui negalįs jo remti ir pasiūlęs atsistatydinti iš partijos pirmininko posto arba laikinai sustabdyti savo, kaip partijos vadovo, įgaliojimus. Tą patį E. Gentvilas siūlo ir laiške partijos nariams, teigdamas, jog praėjusios savaitės įvykiai tik dar labiau daro partiją ir jos pirmininką pažeidžiamus.

REKLAMA

"Partijoje situacija normali. Diskusijų dėl partijos ateities, rinkimų taktikų visada buvo ir bus. Tai normalu, juk partija - gyvas mechanizmas", - spaudos konferencijoje teigė Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Jis pabrėžė, kad E. Gentvilas dar neparašė pareiškimo dėl pasitraukimo iš pirmojo vicepirmininko posto. "Jis nesitraukia iš partijos, lieka nariu", - pažymėjo parlamentaras.

"Posėdyje šiandien turėsime apie ką pasikalbėti. Tikiuosi, kad po to rasime pačius geriausius sprendimus, kaip toliau sėkmingai dalyvauti politikoje, kaip dalyvauti rinkimuose", - sakė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, paklaustas, ar po pastarųjų dienų įvykių A. Zuokas vis dar gali sėkmingai vesti liberalcentristus į Seimo rinkimus, G. Steponavičius prakalbo, kad "ne ponas A. Zuokas ves į rinkimus. Partijoje yra daug žmonių, žinomų visuomenėje, kurie turi didelę patirtį ir pasitikėjimą".

OMNI naujienos, ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų