REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Antanas Valionis teigia, kad kandidatės į Prezidento postą Kazimiros Prunskienės veikla kelia daugiau nerimo nei jos oponento Valdo Adamkaus. Taip jis pirmadienį teigė žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš, kaip užsienio reikalų ministras, kuris tris mėnesius dirbs su nauju Prezidentu, pripažinsiu Lietuvos pasirinkimą", - patikino A. Valionis, paklaustas, kuris kandidatas galėtų geriau atstovauti Lietuvai tarptautinėje politikoje.

REKLAMA

"Man teko dirbti su Prezidentu V. Adamkumi - pirmiausia būnant ambasadoriumi (Lenkijoje - ELTA), vėliau - ministru. Iš šito darbo aš nešiojuosi pačius geriausius prisiminimus", - pridūrė jis.

Tačiau ministras pripažino kandidatų galimybes atstovauti Lietuvai vertinantis nevienodai: "K. Prunskienės pareiškimai ir jos ankstesnė veikla man kelia daugiau nerimo nei V. Adamkaus".

Prieš kurį laiką K. Prunskienė pareiškė, kad tapusi Prezidente ji iškeltų klausimą dėl Lietuvos karių išvedimo iš Irako. A. Valionis tai įvertino kaip "priešrinkiminį populizmą".

REKLAMA
REKLAMA

"Panašių pareiškimų prieš rinkimus įvairiose pasaulio valstybėse girdima nemažai, bet Vakarų politikai nedaro skubotų išvadų. Jie Prezidentą vertins ne pagal pareiškimus, o pagal realius darbus pradėjus kadenciją", - pažymėjo ministras.

Anot A. Valionio, panašius siūlymus skelbė ir buvęs Prezidentas Rolandas Paksas, "bet realybė viską sustatė į vietas".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų