REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toliau aiškėja Prezidento Valdo Adamkaus komandos sudėtis. Į patarėjų korpusą numatoma kviesti ir kai kuriuos ankstesnės jo komandos narius. O gandai, kad Prezidentūroje dirbs Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Raimondas Šukys, vis dar lieka gandais.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, į Prezidentūrą dirbti kviečiamas Lietuvos ambasados Argentinoje laikinasis reikalų patikėtinis Valteris Baliukonis. Šiuo metu jis yra aukščiausio rango Lietuvos diplomatas, dirbantis šioje šalyje. Be to, V. Baliukonis mūsų valstybės interesams atstovauja Kolumbijoje, Urugvajuje, Venesueloje, Čilėje ir Ekvadore. Jam siūloma patarėjo diplomatiniais klausimais vieta.

REKLAMA

Patarėju valstybės saugumo klausimais turėtų tapti Rytis Muraška, jau kuravęs šią sritį ankstesnės V. Adamkaus kadencijos metu.

Prezidento spaudos tarnyboje turėtų dirbti dienraščio "Lietuvos rytas" žurnalistas Valdas Bartasevičius, rašysiantis kalbas valstybės vadovui.

Būsimasis spaudos tarnybos vadovas Marius Lukošiūnas kol kas atsisako kalbėti apie kandidatus į Prezidento komandą. Anot jo, šiuo metu renkami patarėjų grupių vadovai, o visą patarėjų korpusą žadama suformuoti iki savaitės pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad patarėjų teisės klausimais grupės vadove jau sutiko tapti Lietuvos teisės universiteto Konstitucinės teisės katedros vedėja prof. dr. Toma Birmontienė.

Anot jos, Prezidentūros teisininkų grupės kontūrai kol kas neaiškūs. "Aš pati sprendimą (dirbti patarėja - ELTA) priėmiau neseniai, todėl patarėjų klausimą tik bandau spręsti. Kai kas liks iš tų, kurie dabar dirba, gal vienas kitas grįš iš ankstesnės komandos, bus ir naujų patarėjų", - trečiadienį Eltai teigė T. Birmontienė.

Spaudoje buvo pasirodžiusi informacija, esą dirbti Prezidentūroje kalbinami Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Raimondas Šukys. T. Birmontienė tvirtino apie tai sužinojusi tik iš žurnalistų, o pačių parlamentarų pageidavimo dirbti patarėjais negirdėjusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jie yra patyrę politikai, turintys puikias perspektyvas. Jei tikrai norėtų, būtų malonu dirbti su jais, bet pati jiems linkėčiau geros politinės karjeros", - pažymėjo teisininkė.

Ekonomikos klausimais Prezidentui patarinės Vilniaus banko prezidento patarėjas dr. Gitanas Nausėda. Tiesa, jis dirbs visuomeniniais pagrindais.

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Istorijos teorijos ir kultūros istorijos katedros docentė dr. Irena Vaišvilaitė sutiko patarinėti kultūros klausimais.

Patarėju užsienio politikos klausimais taps Lietuvos ambasadorius Italijoje Edminas Bagdonas.

Liberalų ir centro sąjungos valdybos narys Darius Gudelis užims Prezidentūros sekretoriaus pareigas. Besiruošdamas darbui Prezidento komandoje, D. Gudelis praėjusią savaitę pasitraukė iš Anykščių rajono mero pareigų, kartu - iš Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidento posto.

Leidyklos "Baltos lankos" vadovas Saulius Žukas patarinės kultūros klausimais visuomeniniais pagrindais.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų