REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalcentristai kaltina Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) politine veikla ir ketina siūlyti Seimui kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl teisėsaugos pareigūnų skyrimo tvarkos ir parlamento galimybės pareikšti jiems nepasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje liberalcentristas Raimondas Šukys sakė, kad liberalcentristai siūlo prašyti Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinti, ar parlamentas gali reikšti nepasitikėjimą tiems teisėsaugos pareigūnams, kurių skyrime jis dalyvauja.

REKLAMA

Taip pat liberalcentristai abejoja, ar Konstitucijai neprieštarauja nuostata, jog prezidentas skiria ir atleidžia įstatymu įsteigtų institucijų vadovus.

R. Šukio teigimu, kyla abejonė, ar teisę skirti ir atleisti įstatymų įsteigtų institucijų, pavyzdžiui STT, vadovus neturi turėti pats parlamentas.

Liberalcentristų iniciatyvą kreiptis į KT paskatino prezidento rinkimų išvakarėse surengti STT agentų reidai į pagrindinių partijų būstines bei tai, kad vėliau į žiniasklaidą nutekėjo kyšininkavimu esą įtariamų Seimo narių, tarp jų dviejų liberalcentristų, pavardės.

REKLAMA
REKLAMA

Sapudos konferencijoje dalyvavęs kitas Liberalų ir centro sąjungos frakcijos atstovas Artūras Melianas paminėjo ir dar keletą nerimą keliančių aplinkybių.

Pasak A. Meliano, iškalbingas faktas, kad per apkaltą buvusiam prezidentui Rolandui Paksui STT buvo vienintelė institucija, kuri nepateikė Seimui jokios informacijos.

Susirūpinimą liberalcentristams kelia ir tai, jog STT dirba nemažai Liberaldemokratų partijos skyrių pirmininkų ir jų žmonų.

Kai kurie STT vadovo Valentino Junoko pareiškimai taip pat rodo tam tikrą politinį angažavimąsi, mano A. Melianas.

BNS, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų