REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys socialdemokratas Vytenis Andriukaitis Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė prašymą panaikinti jo įgaliojimus. Tokį žingsnį jis nusprendė žengti po to, kai Seimas antradienį nepatenkino Generalinės prokuratūros prašymo leisti patraukti jį ir dar du parlamentarus baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros prašyme buvo nurodyta, esą V. Andriukaitis galėjo paimti 95 tūkst. litų kyšį iš "Rubicon group" valdybos pirmininko Andriaus Janukonio.

REKLAMA

Socialdemokratas teigė norintis duoti parodymus ir išsklaidyti įtarimus. Pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, būdamas Seimo nariu, jis negalėtų būti apklaustas kaip įtariamasis.

VRK įteiktame pareiškime V. Andriukaitis nurodė mandato norįs atsisakyti nuo liepos 28 dienos, nes turi keletą nebaigtų darbų.

Parlamentaras teigė norintis sutvarkyti dokumentus, susijusius su "Williams", ir juos įteikti Ministrui Pirmininkui bei Seimo Pirmininkui, kad galėtų detaliai paaiškinti su šia medžiaga susijusias aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu Seimo valdybos sprendimu sudarytų Priesaikos, Seimo statuto, Vyriausybės ir Heraldikos įstatymų darbo grupių vadovas. Todėl noriu parengti ataskaitas už šią veiklą Seimo valdybai ir perduoti visą medžiagą, susijusią šių darbo grupių ir komisijų veikla", - pabrėžė V. Andriukaitis.

Be to, politikas nurodė turįs perduoti visus Europos reikalų komiteto pirmininko protokolus ir medžiagą savo pavaduotojui, taip pat perduoti tarptautinius įsipareigojimus ir darbus, kurie buvo pavesti jam, vadovaujant šiai Seimo veiklos sričiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Taip pat noriu paruošti medžiagą pagal Generalinės prokuratūros prašymą tam, kad galėčiau ginti savo garbę ir orumą ikiteisminio tyrimo metu", - akcentavo Seimo narys.

V. Andriukaičio prašymą VRK ketina svarstyti liepos 22 dieną. Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, parlamentaras privalės posėdyje perskaityti savo pareiškimą, priešingu atveju prašymas nebus patenkintas arba jį teks svarstyti vėliau.

Paklaustas, ką ketina veikti atsistatydinęs iš Seimo ir ar vėl ketina kandidatuoti į parlamentarus, V. Andriukaitis pažymėjo pirmiausia norįs apginti savo garbę ir orumą.

REKLAMA

"Jei nustatys, kad esu kaltas, turėsiu būti prikaltas prie gėdos stulpo. Jei ne, eisime į priekį", - teigė Seimo narys.

Socialliberalas Vytautas Kvietkauskas ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas, kurių neliečiamybę taip pat prašyta panaikinti, atsisakyti savo mandatų kol kas nežada.

Praėjusią savaitę išklausęs Generalinės prokuratūros prašymą leisti panaikinti jo asmens neliečiamybę, V. Andriukaitis pareiškė sustabdąs savo kaip Seimo Pirmininko pavaduotojo, Europos reikalų komiteto pirmininko įgaliojimus ir veiklą Socialdemokratų frakcijoje. Tiesa, reikiamų sprendimų dėl šių įgaliojimų sustabdymo Seimas dar nepriėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų