REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai su daina "Kiekvienam" radijo eteryje debiutavusi atlikėja Mia paskelbė sulaukusi grasinimų telefonu - nepažįstamu numeriu žinutę atsiuntęs asmuo reikalauja sumokėti 1000 litų, priešingu atveju grasindamas viešai papasakoti ją "kompromituojančius faktus".

REKLAMA
REKLAMA

Nemalonaus turinio žinutės, nesibaigiantys trumpi skambučiai dieną ir naktį, - tai pažįstama daugeliui žymių šalies atlikėjų. Tačiau kartą nudegę jie prisipažįsta tampantys atsargesni ir, gelbėdamiesi pasikeitę telefono numerį, naująjį dalija jau kur kas atsargiau.

REKLAMA

Be to, pastebima nauja tendencija - dabar vis dažniau nuo įkyriųjų gerbėjų nukenčia atlikėjų vadybininkai. Mat, nesužinoję savo garbinamų dievukų numerių, fanai ima atakuoti vadybininkų telefonus.

Šantažuotojo nebijo

Mia sako, kad pastaruoju metu anoniminiai įžeidžiančio turinio SMS pranešimai tiesiog plūsta į jos telefoną.

"Tu esi panaši į tą kalę, kuri prieš 6 metus davėsi Palangoje", - Mia sako gaunanti tokias ir panašias žinutes.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau į šias žinutes bei į tas, kuriose reikalaujama pinigų už jos gero vardo išsaugojimą, atlikėja tvirtina kol kas nekreipianti dėmesio. Mia pabrėžia nebijanti paslaptingojo šantažuotojo, nes neturi ko gėdytis.

"Į šias žinutes aš neatsakinėju, bet jei jos nesiliaus, pasikeisiu telefono numerį", - nusprendė mergina.

Beje, Mia sako įtarianti, kas galėtų ją šitaip šantažuoti. "Vienas žmogus kažkada yra pareiškęs, kad nepaliks manęs ramybėje ir sužlugdys bet kokią mano karjerą. Kai gavau pirmuosius grasinančius SMS, prisiminiau tuos žodžius, bet kol neturiu įrodymų, nenoriu kurti nepamatuotų prielaidų, nes galiu ir apsirikti", - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per dieną - iki 150 "majakų"

Nors "Žas" vadinama viena skandalingiausių šalies grupių, jos nariai teigia grasinimų telefonu nesulaukiantys. Tačiau naktiniai skambučiai, lėkšto turinio žinutės nesvetimos ir šiems muzikantams.

Vienas iš "žasų" Marius Berenis-Tru Sabaka sako, kad grupės nariai nedalija savo telefono numerių į kairę ir dešinę: "Būna, po koncerto prieina maždaug 12 metų mergaitė ir sako: "Duok savo telefono numerį, aš tau SMS atsiųsiu, "pamajakinsiu". Tokiais atvejais, aišku, numerio neduodi", - kuriozines situacijas prisimena M. Berenis.

REKLAMA

Vis dėlto kartais atsiliepęs į skambutį kuris nors iš grupės muzikantų netikėtai išgirsta krizenančio neblaivaus piliečio balsą, nerišliai sakantį ką nors panašaus: "Ėhė, "žasai".

Kartais pasipila keiksmai, kartais - prisipažinimai meilėje. Tačiau tai, anot M. Berenio, pavieniai atvejai. Skambučiai ir žinutės grupės narių dar taip nevargina, kad dėl to tektų keisti mobiliojo telefono numerį.

"Pavyzdžiui, aš per savo gyvenimą tik du kartus keičiau numerį, bet ne dėl to, kad nebegalėčiau pakęsti nepažįstamų žmonių "majakų". Galima sakyti, numerį teko keisti dėl techninių priežasčių", - prisimena M. Berenis. Tačiau jis prisiminė, kad kolegai Chorui sykį vis dėlto teko pasirūpinti nauju numeriu ne dėl "techninių priežasčių". Vadybos tikslais Choro numeris buvo viešai paskelbtas, o tada, anot M. Berenio, ir prasidėjo... "Per dieną jis sulaukdavo nuo 30 iki 150 "majakų". Net ir 6 valandą ryto... Suprantama, kad galiausiai žmogus pavargo."

REKLAMA

Keitė tris kartus

Egidijus Dragūnas dar neužmiršo didžiojo savo populiarumo laikų, kai telefono numerį, persipildžius kantrybės taurei, palyginti per trumpą laiką teko keisti net tris kartus. Tiesa, tada dar - ne mobilųjį, o "naminį" - fiksuotojo ryšio.

"O mobiliojo telefono numerio keisti neteko. Keičiau tik dėl to, kad pamečiau telefoną", - pasakojo "Sel" lyderis E. Dragūnas.

Buvo laikas, panyra į prisiminimus "selas", kai jis nustebdavęs, jei pašto dėžutėje kas dieną nerasdavęs bent penkių gerbėjų atsiųstų laiškų. Bet ir tai - praeitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Dragūnas pripažįsta, kad šiandien aplinkinių dėmesys jam yra sumažėjęs. Jis sulaukia trumpų anoniminių skambučių, sulaukia ir žinučių, tačiau atlikėjas tvirtina, kad tai jam netrukdo gyventi. Grasinimų, anot jo, išgirsti neteko.

"Parašo mergaitės... Kad myli ir t.t.", - paklaustas apie žinučių turinį sakė E. Dragūnas.

"Jei nori, gali viešai paskelbti numerį, kad kas paskambintų, neprieštarausiu", - šyptelėjo "selas", tačiau tuoj pat pridūrė, kad jis, žinoma, tik juokauja.

Įtaria "antį"

Gintarė Karaliūnaitė abejoja, ar Mijos pranešimas apie šantažą nėra prasimanymas. Dainininkė teigė įtarianti, kad šią istoriją paprasčiausiai sugalvojo Mijos vadybininkas.

REKLAMA

"Ir tai natūralu. Dabar populiarumo siekiama bet kokiais būdais", - sako "Svajoklio" atlikėja.

Ji pati panašių žinučių ar skambučių nėra sulaukusi, tačiau mano, kad telefono numerį keisti maždaug kas dvejus metus neišvengiama, nes jis spėja per daug išplisti.

"Galiausiai tie trumpi skambučiai pradeda varginti, juolab kad aš telefoną naudoju savo darbo reikalams. Greitai numerį vėl žadu keisti", - kalbėjo Gintarė.

Daugelį žinučių, kurias priima jos telefonas, atlikėja sako vadinanti "seilėmis". "Jas galima taip apibūdinti: "Myliu, noriu, negaliu". Manau, tai labai vaikiška."

REKLAMA

Kartais atsiųstos žinutės atlikėją gerokai prajuokina: "Kartą kažkas maždaug taip parašė: "Kas tu tokia, Gintare, radau tavo numerį užrašytą autobuse ant sėdynės". Gerai, kad tas kažkas neparašė, kieno tai numeris", - prisimena dainininkė.

Taja - atsargi

Taja teigia, kad pasakant savo telefono numerį visada reikia būti atsargiam. Taip pat, anot atlikėjos, neprošal užsisakyti paslaugą, kurios dėka skambinant numeris pašnekovui būna nematomas.

"Ačiū Dievui, nei kokių nors labai piktų skambučių, nei žinučių aš dar nesulaukiau, - teigė Taja. - Tačiau buvo nemalonus atvejis. Po dalyvavimo Nacionalinės muzikos lygos laidoje interneto svetainėje kažkas paskelbė mano numerį. "Gal jūs pasveikinsit tą žiurkę", - dar parašė. Laimei, draugai tai pastebėjo, pranešė man, ir mes kreipėmės, kad tas tekstas būtų išimtas."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gana neseniai didžiojoje scenoje debiutavusi atlikėja teigia, kad apskritai jos telefono numeris yra pakankamai gerai užslaptintas. Tajai skirtos žinutės ir trumpi skambučiai dažniausiai pasiekia jos vadybininkės telefoną, kurį sužinoti yra kur kas paprasčiau.

Pasak atlikėjos vadybininkės, atsiunčiamos žinutės yra labai nekaltos: "Ką rašo? Nuo kvietimų kavos iki prisipažinimų karštoje meilėje", - pasakojo vadybininkė.

Ištvermingieji "JBC" fanai

Nemažai atlikėjams skirtų žinučių bei skambučių patvirtino sulaukiantis ir G. Karaliūnaitės bei hiphopo grupės "JBC" vadybininkas Irmantas Karpis.

REKLAMA

"Jau pusmetį iš to paties numerio per dieną sulaukiu kokių keturių trumpų skambučių. Buvau pats paskambinęs, pasirodo, tai "JBC" fanai. Kažkokie vaikai", - pasakojo I. Karpis.

Vadybininkas pasakojo nemažai gaunantis ir tokių žinučių, kuriose jo prašoma "padaryti žvaigžde".

"Rašo: "Norim dainuoti, tapk mūsų vadybininku". Arba: "Sukūriau vieną dainą, gal gali būti mano vadybininku", - pasakojo I. Karpis.

“Vakarų ekspresas” (www.ve.lt)

Giedrė PETKEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų