REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas juokingais vadina priekaištus, kad jo žmonai algą moka parlamentarų korupcijos skandale minima "Rubicon group". Jis taip pat paneigė atstovaujantis šios įmonių grupės interesams.

REKLAMA
REKLAMA

"Nei anksčiau, nei dabar "Rubicon group" galimiems interesams neatstovavau ir neatstovauju", - trečiadienį Seimo narys pareiškė žurnalistams.

REKLAMA

Spauda trečiadienį pranešė, jog socialdemokrato žmona Stanislava Sabatauskienė dirba "Rubicon group" priklausančios įmonės "Litesko" buhalterijoje.

"Kvaila ir juokinga teigti, kad mano žmona gauna algą tik todėl, kad ji mano žmona", - pareiškė J. Sabatauskas.

Pasak politiko, jo sutuoktinė šilumos tinklų sistemoje dirba jau 12 metų. Tai esą nurodyta ir jo oficialioje biografijoje.

"Be to, kiekvienas Seimo narys kasmet viešai paskelbia savo ir savo šeimos narių Pajamų ir turto deklaraciją. Jas pildau nuo 1995 metų. Kiekvienais metais deklaracijoje buvo nurodoma, kad mano žmona dirba "Litesko", - tvirtino parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas patikino "Rubicon group" valdybos pirmininką Andrių Janukonį pažįstąs iš matymo, "kaip ir dauguma Lietuvos žmonių", tačiau asmeniškai su juo nebendravęs.

J. Sabatauskas prisiminė, jog 2000 metais, būdamas Alytaus miesto savivaldybės kontrolieriumi, vadovavo "Litesko" Alytaus filialo auditui. "Audito metu šioje įmonėje - mano žmonos darbovietėje - buvo išsiaiškinta ne vienas rimtas pažeidimas. Reikalavau, kad atsakingi asmenys būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Taip ir buvo padaryta", - pabrėžė socialdemokratas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau būdamas Seimo nariu, su galimais "Rubicon group" interesais J. Sabatauskas susidūrė svarstant Šilumos ūkio įstatymo projektą. Seimas buvo padaręs pertrauką, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetas galėtų įvertinti, ar projektas atitinka Civilinį kodeksą.

Kadangi komitetas rado įvairių prieštaravimų, J. Sabatauskas su dar keliais kolegomis užregistravo antikorupcines įstatymo pataisas. "Šie pasiūlymai buvo nenaudingi "Rubicon group" ir "Litesko". Deja, Seimas jiems nepritarė", - teigė socialdemokratas.

J. Sabatauskas pažymėjo, kad registruodamas pataisas jis vadovavosi viešaisiais interesais.

Praėjusią savaitę J. Sabatauskas karštai ragino Seimą atmesti Generalinės prokuratūros prašymą leisti parlamentarus Vytenį Andriukaitį, Vytautą Kvietkauską ir Arvydą Vidžiūną patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Kalbėdamas iš Seimo tribūnos, leidimą panaikinti politikų asmens neliečiamybę J. Sabatauskas palygino su nusikalstama eutanazija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų