REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj pirmojo Lietuvoje uždaro baseino Vilnius nutarė pasistatyti prabangių apartamentų viešbutį. Dar sovietmečiu Neries krantinėje statytas "Žalgirio" baseinas, kuriame treniravosi pasaulio ir olimpiniai čempionai Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Arvydas Juozaitis, Aiškutė Buzelytė, jau nugriautas, o jo vietoje iškils prašmatnus Karaliaus Mindaugo komercinis ir apartamentų centras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak architekto Kęstučio Pempės, rengusio naujojo pastato projektą kartu su architektais Romualdu Kirduliu bei Lijana Jančyte, senasis baseinas buvo per daug susidėvėjęs, tad jį renovuoti būtų buvę per brangu ir neefektyvu.

REKLAMA

SPORTAS UŽLEIDŽIA VIETĄ

Nusprendusi nugriauti senąjį pastatą, projekto užsakovė UAB "Uždaras Žalgirio plaukymo baseinas", atsižvelgdama į šiandienos rinkos sąlygas, planuoja naujam pastatui suteikti kitą funkciją - čia numatytos prekybos, administracinės, maitinimo ir viešbučio patalpos. Pasak architekto Kęstučio Pempės, baseino likimas buvo nuspręstas prieš 5 metus, patvirtinus detalųjį planą. Tuomet buvo pritarta minčiai, kad plaukimo baseino vietoje turi iškilti kitos paskirties statiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip "Statybų pilotui" teigė R. Kirdulis, viešbutis nuo kitų sostinės "brolių" skirsis tuo, jog jame nebus bendro naudojimo patalpų, kuriose susiburia daug žmonių (pvz., konferencijų salių). Pasak architekto, apartamentų gyventojams, galėsiantiems nuomotis butus nuo kelių dienų iki keleto metų, šitaip bus užtikrintas didesnis privatus komfortas ir ramybė.

Pirmame aukšte, pasak architekto R. Kirdulio, numatyti holai, priimamasis, restoranai ir kitos prabangiam viešbučiui reikalingos patalpos. Kaip "Statybų pilotui" teigė architektas K. Pempė, pirmame aukšte įsikurs ir kelios komercinės įmonės, sveikatingumo centras. Gali būti, kad šiame aukšte bus įrengtas ir nedidelis baseinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo antro iki šešto aukšto numatyti apartamentai po 70-190 m² ar dar daugiau.

PILIS BUS ATIDŽIAI SUKADRUOTA

Komplekso planas - pasagos formos - pasak R. Kirdulio, dėl Olimpiečių ir Rinktinės gatvių sankirtos bei srautų, judančių jomis, krypčių. Vidinis kiemas, orientuotas rytų kryptimi, atsuktas į netoliese stūksančius Sporto rūmus. Architektai šalia komplekso numatė dar vieną stačiakampį segmentą, kuris ne tik izoliuos vidinį komplekso kiemą nuo triukšmo bei gausių praeivių (juk šalia Sporto rūmai), bet ir "sukabins" kompoziciją. Anot R.Kirdulio, žvelgiant į Senamiestį nuo Rinktinės gatvės, tarp komplekso ir gretimo segmento bus matyti Gedimino pilis. Pasak architektų, stačiakampis blokas, numatytas už sklypo ribų, gali būti pastatytas vėliau, prireikus išplėsti šį kompleksą ar Sporto rūmus.

REKLAMA

Komercinis ir apartamentų kompleksas (bendras plotas 8.000 m²) bus 4-6 aukštų. Detaliajame plane, pasak K. Pempės, patvirtintame prieš kelerius metus, numatyta, kad pastato aukštis prie upės sieks 16 metrų, o toldamas nuo jos viešbutis paaukštės iki 21 metrų. Po pastatu suplanuotas dviaukštis 4.000 m² garažas - jame tilps 200 automobilių.

Architektai pabrėžė, kad komplekso stogas projektuojamas kaip penktasis fasadas - sudalintas upės link besileidžiančiomis terasomis, nuo kurių apartamentų gyventojai galės gėrėtis Neries bei Senamiesčio vaizdais.

REKLAMA

ŽADAMA KONTEKSTUALUMO

Kad netoli Vilniaus senamiesčio iškilsiantis pastatas derėtų prie istorinių pastatų, kaip teigė R.Kirdulis, fasaduose nebus daug stiklo, o apdailai pasirinktos klinkerinės plytos bei mediena (ja bus apdailintas vidinis kiemas).

Pasak K.Pempės, jau įpusėtas rengti techninis Karaliaus Mindaugo komercinio ir apartamentų centro projektas turėtų būti baigtas liepos mėnesį. Statybos tikriausiai truks apie metus, todėl gali būti, kad viešbutis, atsieisiantis apie 25 mln. litų, atvers duris jau kitų metų rudenį.

“Statybų pilotas”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų