REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas Remigijus Ačas ketvirtadienį teisme prisipažino apšmeižęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkę Nijolę Steiblienę ir jos atsiprašė. N. Steiblienės teigimu, kadangi R. Ačas “labai gailėjosi”, ji atsiprašymą priėmė, nereikalaudama jokios padarytos žalos kompensacijos. “Nei garbės, nei orumo, nei širdies skausmo neatlygins jokie pinigai”, - teigė parlamentarė “Omni laikui”.

REKLAMA
REKLAMA

N. Steiblienė, paklausta, kaip vertina R. Ačo atsiprašymą, atsakė: “Man jo poelgio motyvai neįdomūs. Jis teisme prisipažino, kad mane apšmeižė, sakė, kad labai gailėjosi, todėl jo atsiprašymą ir priėmiau”.

REKLAMA

“Man, kaip Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkei, buvo mestas pats didžiausias kaltinimas, neva aš ėmiau kyšį iš privačios bendrovės. Man, mano orumui padaryta didžiulė žala”, - sakė N. Steiblienė.

“Tačiau kai teisėja manęs paklausė, ar aš noriu kompensacijos už padarytą žalą, atsakiau, kad nei garbės, nei orumo, nei širdies skausmo neatlygins jokie pinigai”, - “Omni laikui” tvirtino N. Steiblienė.

Paklausus, ar šios bylos rezultatas būtų buvęs toks pat, jei apkalta R. Paksui nebūtų pavykusi, N. Steiblienė teigė, kad bet kokiu atveju teismas būtų vykęs. “Negalima įrodyti to, ko nebuvo”, - sakė parlamentarė, nesiryžusi tokiu atveju prognozuoti R. Ačo elgesio.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ačas buvo kaltinamas apšmeižęs N. Steiblienę, kai pernai gruodį per tiesioginę LTV laidą “Visuomenės interesas” pareiškė, esą parlamentarė reikalavo kyšio iš prekybos tinklo "VP Market" vadovų.

Jei teismas būtų pripažinęs R. Ačą kaltu dėl asmens apšmeižimo per žiniasklaidą, jam būtų grėsusi bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų