REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papildomos medžiagos iš STT gavusi Seimo Antikorupcijos komisija nutarė paviešinti dar 52 slapta įrašytus telefoninius parlamentarų pokalbius su verslininku Andriumi Janukoniu. Tarp jų - ir papildomai atsiradę Seimo narių Klemenso Rimšelio ir Raimundo Palaičio telefoniniai pokalbiai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat bus paviešinti ir Šilumos tiekėjų asociacijos prezidento Vytauto Stasiūno pokalbiai, susiję su Seime vykusiu Šilumos ūkio įstatymo priėmimu.

REKLAMA

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkė sakė, kad nutarta neviešinti papildomai gautus tarpinius pokalbius tarp "Rubicon group" vadovų ir pavaldinių. Anot N. Steiblienės, pirmadienį Seimo Antikorupcijos komisija ketina susipažinti su jais ir tuomet apsispręs.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Seimo Antikorupcijos komisijos sudaryta darbo grupė nagrinėjo iš STT gautą papildomą medžiagą, susijusią su korupcija įtariamais parlamentarais. Šioje grupėje yra komisijos pirmininkė socialliberalė N. Steiblienė, pirmininkės pavaduotojas socialdemokratas Rimantas Sinkevičius ir liberaldemokratas Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimo Antikorupcijos komisija jau paviešino dalį iš Generalinės prokuratūros gautos medžiagos, susijusios su galimu Seimo narių kyšininkavimu. Tai buvo slapta įrašyti verslininko A. Janukonio pokalbiai su Seimo nariais Vyteniu Andriukaičiu, Vytautu Kvietkausku, Arvydu Vidžiūnu, Eligijumi Masiuliu, Gintaru Steponavičiumi, taip pat "Rubicon group" slaptos buhalterijos kopijos, apklausų protokolai.

Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas, Seimo Antikorupcijos komisijai perdavęs iš Generalinės prokuratūros gautą medžiagą apie galimą kai kurių Seimo narių kyšininkavimą, prašo šios komisijos išsiaiškinti, ar šioje medžiagoje paminėti parlamentarai nedarė veiksmų, nesuderinamų su Seimo nario statusu.

Seimo Antikorupcijos komisija savo išvadas turėtų pateikti iki rugpjūčio 2 dienos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų