REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors idėja Jūros šventę įvilkti į retrostiliaus marškinius iki galo nepasiteisino, savaitgalį praūžusi lankomiausia uostamiesčio šventė tiek jos organizatoriams, tiek miesto valdžiai paliko gerus prisiminimus.

REKLAMA
REKLAMA

Všį "Jūros šventė" vadovas Remigijus Mockus įsitikinęs, kad tikslas buvo pasiektas - visą savaitgalį miesto gatvės buvo sausakimšos. Tačiau kiek žmonių atvyko į šventę, pasak jo, suskaičiuoti neįmanoma. Viena aišku - jų tikrai nebuvo mažiau nei praėjusiais metais.

REKLAMA

"Šventės yra daromos žmonėms. Jei jų susirenka labai daug ir visi linksminasi, vadinasi, šventė pavyko", - svarstė R. Mockus.

Ir "Jūros šventės" vadovas, ir miesto meras Rimantas Taraškevičius pasidžiaugė, kad šiemet šventės metu nebuvo didelių incidentų. Tačiau abu vieningai puoselėjo idėją kitąmet padaryti Jūros šventę "blaivią".

Nukentėjo aplinka

"Esu patenkintas Jūros švente. Manau, kad šiemet ji buvo geresnio lygio nei praėjusiais metais", - po šventės sakė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Meras džiaugėsi, kad panašių atsiliepimų po šventės jam teko girdėti ir iš miesto svečių. Skaudžios kritikos, pasak R. Taraškevičiaus, neteko išgirsti.

"Žinoma, smulkių trūkumų buvo. Deja, ne visur pavyko išsaugoti gražią aplinką. Kitąmet reikėtų paieškoti tinkamesnės vietos prekiautojams. Danės skveras nėra tam pritaikytas. Taip pat ir Lietuvininkų aikštėje nepavyko išsaugoti visų želdinių", - skaudžiausias vietas vardijo meras.

Trūko tualetų

"Vakarų ekspreso" žiniomis, daugelis miesto svečių skundėsi biotualetų stygiumi. Barų savininkai pasakojo visos Jūros šventės metu negalėję atsiginti šventės dalyvių, norinčių pasinaudoti jų tualetais. Kai kurie barų savininkai rinko už tai mokestį, kiti iš viso neleido naudotis tualetais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB "Specialus autotransportas", atsakingos už biotualetų priežiūrą šventės metu, generalinis direktorius Vidas Karolis pripažino, kad tualetų buvo per mažai.

"Savivaldybė užsakė tik 87 biotualetus, mes savo iniciatyva įvairiose miesto vietose pastatėme 110. Tačiau tokios šventės metu jų reikėjo mažiausiai 350. Matyt, viskas remiasi į pinigus. Vieno tokio tualeto aptarnavimas dienai kainuoja 70 litų", - pasakojo V. Karolis.

Kur vėliavėlės?

"Įžnybėte", - taip meras reagavo į klausimą ar buvo patenkintas miesto papuošimu. Meras sakė šiemet pasigedęs mieste jūrinės atributikos.

REKLAMA

"Tai, ko gero, didžiausias šios šventės trūkumas. Juk papuošti nors pagrindinę gatvę spalvingomis vėliavėlėmis daug nekainuoja. Anatolijaus Klemencovo sukurtos meninės konstrukcijos išties labai papuošė miestą, bet jų buvo tikrai per mažai", - pripažino miesto meras.

Všį "Jūros šventė" vadovas R. Mockus su tuo nenorėjo sutikti. Kadangi ši jūros šventė buvo retrostiliaus, esą buvo stengtasi šį stilių išlaikyti ir puošyboje, tad jūrinės atributikos buvo mažiau.

"Galima prifarširuoti pilną miestą vėliavėlių, naujametinių girliandų. Ribų tam nėra. Tačiau man atrodo, kad didžiausia Jūros šventės puošmena - žmonės. Smulkūs papuošimai tokioje minioje ištirptų, tad šiemet buvo stengiamasi padaryti mažiau, bet didesnių akcentų, kurie išties labai traukė žmones. Kiek teko matyti - prie retro stiliaus nuotraukos, kur buvo galima nusifotografuoti įkišus savo galvą, rikiavosi eilės", - šventės įspūdžiais dalijosi R. Mockus.

REKLAMA

Svajonė - šventė be alkoholio

Be kita ko, R. Taraškevičius svarstė, kad kitąmet Jūros šventės metu reikėtų uždrausti po 24 val. prekiauti alkoholiu ne tik lauko prekeiviams, bet ir visoms naktį veikiančioms parduotuvėms, nes daugiausia skaudžių incidentų įvyko naktimis nuo 1 iki 3 valandos.

Šiai minčiai pritarė ir R. Mockus. Jis akcentavo vienintelį šventės trūkumą - girtą minią bei į asfaltą daužomus alaus butelius.

"Galvosiu, ką daryti, kad kitąmet tokių žmonių šventėje iš viso nebūtų. Nors tikriausiai auklėti reikėtų pradėti jau nuo darželio", - svarstė "Jūros šventės" vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Biudžetas - paslaptis

Tik nuo kovo mėnesio Všį "Jūros šventė" vadovu pradėjęs dirbti R. Mockus džiaugėsi, kad uostamiesčio įmonės bei miesto Savivaldybė geranoriškai rėmė šią šventę, tačiau šventės biudžetą jis panoro palikti paslaptyje. "Milijono neperžengėme", - lakoniškai pakomentavo.

Tačiau R. Mockus stebėjosi prekybininkų abejingumu. Nors sutartyse buvo numatyta papildoma sąlyga - prekybininkams pasipuošti retrostiliaus rūbais - beveik niekas šios sąlygos neįvykdė.

Retrostiliaus atributų sunku buvo pastebėti ir gatvės minioje.

Tačiau, svarstė R. Mockus, nesvarbu, kaip žmonės apsirengę, svarbiausia, kad jie linksminosi ir visi renginiai sulaukė didžiulio dėmesio.

REKLAMA

R. Taraškevičius apgailestavo, kad jam šiemet nepavyko aplankyti daug renginių. Tačiau tie, kuriuose buvo, jam esą labai patikę. Be oficialių renginių, kuriuose miesto meras turėjo dalyvauti, jis sakė penktadienį trumpai klausęsis Teatro aikštėje vykusio koncerto, o sekmadienį su malonumu išklausęs visą Atgimimo aikštėje vykusį Klaipėdos muzikos centro Kamerinio orkestro koncertą.

"Jei ir nebūčiau miesto meras, per Jūros šventė tikrai neišvažiuočiau iš miesto, kaip daro kai kurie klaipėdiečiai", - prisipažino R. Taraškevičius.

REKLAMA

R. Mockus vakar jau turėjo ir ateinančių metų "Jūros šventės" viziją. Jis sakė rugpjūčio mėnesį vyksiantis į Rostoką, kur vyks "Baltic Sale" regata, kuri kitą vasarą vyks ir Klaipėdoje. Tuomet jau tiksliau žinos, kaip ši regata pakoreguos Jūros šventę.

Matyt, pasak R. Mockaus, kitąmet bus daugiau renginių prie vandens. Šventė gerąją prasme bus šlapesnė.

Edita UŽKURAITĖ

“Vakarų ekspreso” nuotrauka

“Vakarų ekspresas” (www.ve.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų