REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ateinantį antradienį parlamentinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovai parlamentarams žada pristatyti Seimo rinkimų įstatymo pataisas. Jas rengiantys parlamentarai siūlo rudenį vyksiančiuose rinkimuose grąžinti antrąjį rinkimų turą vienmandatėse apygardose, panaikintą prieš 2000-ųjų rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Seimo rinkimų įstatymo pakeitimus jungtiniame posėdyje svarstė valdančiosios koalicijos partneriai socialdemokratai ir socialliberalai. Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė “Lietuvos žinioms” teigė, kad "sprendimo dar nėra ir gali nebūti". "Tai tik diskusijos", - tikino ji.

REKLAMA

Tačiau, “Lietuvos žinių” šaltinių frakcijoje teigimu, vakar dauguma abiejų frakcijų atstovų pasisakė už rinkimų sistemos keitimą. Konkrečius pasiūlymus rengia jau prieš kurį laiką iš abiejų frakcijų atstovų sudaryta darbo grupė. Valdančiosios daugumos atstovai neoficialiai pripažįsta, kad šios pataisos - bandymas kovoti su vis populiarėjančiomis populistinėmis partijomis.

”Lietuvos žinių” šaltinių teigimu, kai kurie socialdemokratai svarstė ir dar griežtesnį projektą, kuriame siūlyta apskritai keisti Seimo rinkimų sistemą, atsisakant vienmandačių apygardų ir įvedant proporcinę rinkimų sistemą pagal partijų sąrašus. Tačiau šis pasiūlymas buvo atmestas, baiminantis atvirkštinės rinkėjų reakcijos.

Plačiau skaitykite “Lietuvos žiniose” (www.lzinios.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų