REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemą politologai Mauzeris su Surskiu pasiilgo gamtos – jie visai Lietuvai paaiškina, kad Milašauskas nebrakonieriavo, o suko mokomąjį filmuką apie stirnas. Gamtos temą tęsia ir naujasis kultūros ministras V. Prudnikovas, kuris rengiasi kultūrai vadovauti iš baidarės.

REKLAMA
REKLAMA

Surskis: Ale kaip tu skaitai, Mauzeri, ar Brazauskis atleis Valstybinio stirnų fondo vadovą Milašauską, vardu Povilą? Geras gi vyras šiaip...

REKLAMA

Mauzeris: Žinoma, atleis. Kur tai matyta, toks šyška pagal seną matavimą prie žmonių akių iš prožektoriaus tris stirnas nusišovė.

Surskis: Ką jūs čia demagogijas skleidžiat? Medžioklėje dalyvavo tai trys Valstybinio stirnų fondo vadovai. Kiekvienam teko po vieną štuką stirnos, kas iš esmės pakeičia brakonieriavimo faktą. Tai bukvaliai buvo apsirūpinimas mėsa sunkiems žiemos vakarams.

Mauzeris: Palaukit, palaukit, brakonieriavimo faktas buvo įrodytas su filmuota medžiaga.

Surskis: Pabaikite jūs čia klaidinti visuomenę. Čia buvo mokomasis filmukas, nes vaikučiai pamiršta, kaip stirnos atrodo. Dėl to geri dėdės sudėjo tris stirniukus į plastmasinę bačką (prieš tai, žinoma, biškį pašaudę į galvytes), gamtosauga nufilmavo, vaikučiai pasižiūrėjo. Visiems gerai. Čia toks gamtos pažinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: O tai sakykite, kodėl iš dėdžių atimti šautuvai?

Surskis: O kam jų reikia? Viskas, filmukas nufilmuotas, stirnaitės parodytos, kitą savaitę dėdės važiuos filmuoti bebrų su spąstais, briedžiukų su kilpom, lydekaičių su dinamitu. “Animal Planet”, kolega.

Mauzeris: Jo, biškį gyvulių pasaulis...

***

Mauzeris: Įsivaizduojat, kolega, ką pareiškė naujas kultūros ministras Prudnikovas, vardu Vladimiras?

Surskis: Cituokite drąsiai...

Mauzeris: Cituoju: “Baidarėmis kiekvieną vasarą keliauju upėmis ir ežerais, todėl gerai pažįstu regionus ir mačiau, kokios problemos ten aktualiausios”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Surskis: (Galvoja) Nu jo, Lietuvos kultūros būklė geriausiai matosi iš baidarės. Plauki sau Merkiu, išlendi iš už vingio - Čiurlionio kvartetas griežia.

Mauzeris: Jo, Ūloje pro karklus prasibrauni, voratinklius nuo veido nusivalai - žiū, Oskaras Koršunovas “šopingus ir fakingus” rodo.

Surskis: O čia gi, žiūrėk, ir Puvočiai, katruose Sedunovos, vardu Tatjanos, “Raudonoji Žizel” matosi.

Mauzeris: Dar keli energingi grybšniai irklu ir Žiūruose “Žaldokynė” (spragsi į kaklą) vyksta.

Surskis: Įsivaizduoji, pasklinda gandas, kad ministras plauks Žeimena, tai visa Lietuvos kultūra nuo Šakarvų iki Švenčionėlių pakrante išsirikiavusi stovi...

REKLAMA

Mauzeris: Jo-o-o, plaukia ministras, o čia iki bambos įbridę paminklosaugininkai kiša raštą. Ministras viena ranka už meldų laikosi, kita ranka parašą brūkšt: “Kernavės piliakalnį restauruoti”!

Surskis: Jo, jo, ties Pabrade plaukdamas nepastebi vidury upės akmens, jeblinkšt su baidare! Visas šlapias, pilna burna buožgalvių ir iš to pykčio išlipęs ant kranto atleidžia visą Nacionalinio radijo ir televizijos tarybą.

Mauzeris: Jo, kultūrai seniai trūko naujų vėjų...

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų