REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentui Valdui Adamkui reiškiant vis didesnį nepasitenkinimą kandidatu į vidaus reikalų ministro postą Viktoru Muntianu, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pradėjo kalbėti apie ministerijų apsikeitimą, tačiau kai kurie koalicijos partneriai yra prieš derybų atnaujinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Po penktadienį vykusio susitikimo su Prezidentu Valdu Adamkumi V. Uspaskichas teigė, kad keturių partijų derybas labiausiai skatina atnaujinti Prezidento nepritarimas V. Muntiano, kuris siekia vidaus reikalų ministro posto, kandidatūrai. Tačiau į kokią ministeriją galimų derybų metu gali būti išmainyta Darbo partijai atitekusi Vidaus reikalų ministerija, V. Uspaskichas nutylėjo, bet pabrėžė, kad V. Muntianą sieks išlaikyti naujosios Vyriausybės sudėtyje, rašo “Respublika”.

REKLAMA

V. Uspaskicho teigimu, V. Muntianas būtų labai geras žemės ūkio ministras, nors šis portfelis pagal susitarimą priklauso Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkei Kazimirai Prunskienei. Tokios Darbo partijos lyderio kalbos skatina kai kurių koalicijos partnerių nepasitenkinimą. Pasak vieno socialdemokratų lyderių Gedimino Kirkilo, "tikrai nesiruošiame vėl sėsti prie derybų stalo ir aptarinėti, kas yra seniai aptarta ir nutarta".

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie naujų koalicijos derybų galimybę, "valstietė" K. Prunskienė pabrėžė, kad jos įvyktų tik vienu atveju: "Jei Prezidentas atmes V. Muntiano kandidatūrą, mes derėsimės tik tuomet, jei partneriai mums pasiūlys Vidaus reikalų ministerijos vadovo kėdę. O to V. Uspaskicho akibrokšto, kai jis bando perleisti V. Muntianui Žemės ūkio ministeriją, nevertinu rimtai".

Ne taip kategoriškai koalicijos deryboms prieštarauja socialliberalai. Jų vicepirmininkas Artūras Skardžius užsiminė, jog V. Adamkus dėl Vyriausybės sudėties gali apsispręsti jau šiandien. Neoficialių šaltinių duomenimis, nesėkmės atveju V. Muntianui saugoma Seimo vicepirmininko kėdė.

ELTA, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų