REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mauzeris su Surskiu nusprendė užsiimti prognozėmis. Kas bus, jei Muntianas pasikvies tarptautinius tarpininkus, siekdamas tapti ūkio ministru? Kas bus, kai liberalai 104-ą kartą suskils? Ir kas laukia Brazausko Vyriausybės?

REKLAMA
REKLAMA

Surskis: Mauzeri, kaip manai, ar Leonido Kučmos patarėjas krizių klausimu suformuos Lietuvos Vyriausybę ar ne?

REKLAMA

Mauzeris: A-a-a... Tai, dovanokit, kodėl Kučmos patarėjai turi formuoti Lietuvos Vyriausybę?

Surskis: Kolega, pasukit biškį savo skystąsias smegenis ir pamatysite, kad Kučmos patarėjas Adamkus privalo suformuoti mūsų Vyriausybę. Pagal Konstituciją jo parašas paskutinis.

Mauzeris: Aš girdėjau, kad Brazius labai užsispyręs laikosi savo pozicijos dėl Muntiano, o Adamkui Muntianas kaip ašaka gerklėje.

Surskis: Tai į kur aš ir lenkiu savo garbanotąją mintį. Jeigu ir tu dapetrinai. Reikia kviestis tarpininkus norint, kad Muntianas taptų vidaus reikalų ministru. Turi atvažiuoti Kvasnevskis, Viktoras Juščenko, Ruslana... jau atvažiavo. Kadangi Muntianas - moldavanas, tai turi atvykti ir Sofija Rotaru.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Nu jo, Adamkus gi ne dykai į Ukrainą skraido, turi būti ir “atkatas”... O klausyk, jeigu Viktoro Muntiano nepaskirs ministru, Kėdainiai nepaskelbs autonomijos kaip Doneckas?

Surskis: Nepaskelbs. Matai, Lietuvoj, kaip ir Ukrainoj, viskas priklauso nuo Viktorų. Ukrainoj jie susipykę, o pas mus jie savo agurkus laiko vienam sloike...

***

Mauzeris: A tu girdėjai, Surski, ką spauda skalambija? Liberalai gali 104-ą kartą suskilti.

Surskis: Aha, aha, palauk... Kai nuo liberalų atskilo paksistai, anys pasivadino liberaldemokratais. Kai liberalams nuskilo centristai, anys pasivadino liberalcentristais. Tai jeigu dabar anys suskils į du kavalkus, ar nebus pavadinimų vertybinės krizės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Tai gali būti ir trys kavalkai: auštrininkai petristai, zuokliberalai užupistai ir gentvilistai briuselistai alaus putininkai.

Surskis: Jo, klaidumas neišpasakyto didumo. Visiškas vertybinis kaleidoskopas. Kažkoks gėjų paradas, sakyčiau...

Mauzeris: Čia spalvingumo prasme?

Surskis: Ne, čia partnerių keitimo prasme. Beje, ir rezultatas tas pats - nieko nepagimdo, nors judesio daug.

Mauzeris: Tai reikia uždrausti jaunųjų liberalų judėjimą, nes jaunas žmogus bręsta nenormalioj aplinkoj. Iš jo gi nieko gero neišaugs: arba Auštrevičius, arba Zuokas, arba Gentvilas.

REKLAMA

Surskis: Geriausiu atveju Čekuolis, kuris kaip dramblys niekuomet nemoka.

Mauzeris: Ale matai, kokia mafija: turi vaikus, šeimas, o vis tiek į liberalus stoja.

Surskis: Suprantu, kodėl Masiulio niekas nemėgsta. Sprendžiant pagal kompleksiją, mažai juda.

***

Mauzeris: Surski, ar tu moki paburt iš rankos?

Surskis: Taigi aš politologas, aš iš visko moku burt. Kaip po pavyzdžiui, Lopata buria tik iš gyvulio žarnų, Lauras Bielinis buria iš kavos tirščių ir vermuto drumzlių, o Artūras Račas buria iš stiklo taro kortų bei iš ramunės lapelių.

REKLAMA

Mauzeris: Imk mano ranką ir pasakyk, iki kelintų bulvių išsilaikys Braziaus Vyriausybė. Trijų dienų tikslumu, prašom.

Surskis: (Žiūri į ranką) Aha, Braziaus Vyriausybės gyvenimo linija yra... aha... ohoho... Ekonomika kyla, BVP auga, žemės ūkis klesti, mokesčiai mažėja... O kodėl jūsų, kolega, nykštys šitoj pusėj?.. Tai jūs čia man ne tą ranką įgrūdot. (Mauzeris duoda kitą ranką) O, čia jau tiksliau... Ojojojojoj... A tu jomajo... Ir va kaip jeblinkšt... Olialia... (Pakelia galvą nuo rankos, užlenkia pirštus, nustumia nuo savęs ranką). Slėpkite šitą savo katastrofišką prognozę kišenėje. (Kalba į kamerą). Gerbiamas Lietuvos Respublikos Prezidente Valde Adamkau, dar kartą iš esmės apsvarstykit ministrų kandidatūras, skaitykite STT pažymas tarp eilučių...

Mauzeris: A kas čia pasimatė tamstai?

Surskis: (Ramiai) Šiaip tai nieko, bet... atsarga gėdos nedaro.

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų