REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialliberalų frakcijos narys Artūras Skardžius pirmadienį pareiškė, kad, prezidentui Valdui Adamkui atsisakius tvirtinti Vyriausybės sudėtį, koalicija nusileistų ir ieškotų naujų kandidatų į ministrus.

REKLAMA
REKLAMA

"Svarbiausia - aiškiai įvardyti priežastis, kodėl netinka kai kurie kandidatai į ministrus, ir jeigu jos svarios, tai, aišku, partijos atsižvelgs į tai. Jeigu priežasčių nebus - kaip tada suprasti patį prezidentą?" - koalicijos nuomonę žurnalistams pirmadienį dėstė A. Skardžius.

REKLAMA

Jis atmetė galimybę valdančiajai koalicijai dėl Vyriausybės nepatvirtinimo kreiptis į Konstitucinį Teismą. "Laiko prasme būtų nelabai naudinga. Aš manau, kad aiškintis santykius su prezidentu per Konstitucinį Teismą nereikia", - sakė A. Skardžius.

Paklaustas, ar yra galimybė, jog koalicija persidalys ministrų portfelius, socialliberalas prakalbo apie galimybę pakeisti pačius kandidatus.

"Keturios partijos, sudarydamos valdančiąją daugumą, tikrai iš savo tarpo ras tinkamų būti ministrais, kurie galėtų keisti vieni kitus. Nepakeičiamų nėra", - kalbėjo A. Skardžius.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas po susitikimo su prezidentu V. Adamkumi užsiminė apie galimybę su koalicijos partneriais dar derėtis dėl galimo ministerijų persiskirstymo, ieškant vietos Viktorui Muntianui Vyriausybėje.

Tačiau socialdemokratų vienas derybininkų Gediminas Kirkilas pirmadienį tokią galimybę atmetė, teigdamas, kad socialdemokratai neperleis Darbo partijai susisiekimo ministro posto mainais į Vidaus reikalų ministerijos vadovo postą.

G. Kirkilas taip pat sakė, jog socialdemokratai jau galvoja, kuo galėtų pakeisti prezidentui nepriimtiną kandidatą į švietimo ir mokslo ministro postą Rimantą Vaitkų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų