REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

04 12 13, pirmadienis

Ganyti karves lengva, bet pabandykite ganyti katinų būrį… Būtent tai dabar turi daryti Artūras Zuokas, liberalcentristų vadovas. Pagal prigimtį liberalcentristai yra individualistai, vaikštinėjantys kaip Kiplingo katinai - kur užsigeidžia. Tai gal jiems pakeisti pavadinimą į egocentristus?

REKLAMA
REKLAMA

04 12 14, antradienis

Šaunuolės parlamentarės Irena Šiaulienė ir Rasa Juknevičienė. Jų iniciatyva Seimo nariai netrukus gali gauti po antrą etatinį padėjėją. Perfrazuojant žinomą posakį, kas nenori išlaikyti savų politikų, turės išlaikyti svetimus. Tai gana drąsi iniciatyva mūsų prigąsdintoje ir gana provincialioje visuomenėje.

REKLAMA

Tad dar kartą įsitikini, kad moterys gabesnės ir drąsesnės už vyrus; gal todėl vyrai jų ir neprileidžia arčiau valdžios? Tiesa, naujajame Seime moterų padaugėjo iki 30 procentų; buvusioje kadencijoje jų būta 20 procentų. Bet iš 15 Seimo komitetų pirmininkų moterų - tik trys. Iš 13 ministerijų tik dvejoms vadovauja moterys. Beje, ar ne dėsninga, kad Vilija Blinkevičiūtė ir Kazimira Prunskienė priskirtinos prie gabesnių kabineto narių? (O kur dar buvusi ministrė, dabartinė Europos Komisijos narė talentingoji Dalia Grybauskaitė?) Šiaip ar taip, valdžia yra moteriškosios giminės žodis, ir ne tik lietuvių kalboje.

REKLAMA
REKLAMA

04 12 15, trečiadienis

Po filmo “Aleksandras Makedonietis” laukime juostos “Džordžas Teksasietis”. Filmo brėžiama paralelė aiški kaip diena. Kažkada Aleksandras, o dabar Džordžas po laisvės vėliava kovoja už vieningą pasaulį. Abu kelyje į pergales sutinka klastingą kitatikių vadą, bet sumala jo kariauną. Nors menininkų fantazija beribė, tačiau reikia pripažinti, kad pagrindo tokioms paralelėms yra. Ir tai, tikėkimės, į gera, nes kažkam tenka imtis lyderio vaidmens mūsų chaotiškame pasaulyje.

Seimo narių vizitas NATO vadavietėje Belgijoje tai tik patvirtino. “NATO buvo atsidūrusi prie klinikinės mirties būsenos”, - pripažino vienas iš kalbintų NATO pareigūnų, turėdamas omenyje sąjungininkų vidaus krizę ruošiantis Irako kampanijai. O ir dabar popieriai prasti. Rusija sėdi prie bendro stalo su NATO ir tai sveika. Bet ji dažnu atveju primeta žaidimo taisykles. Maskvos siūlymu prikurta bendrų NATO-Rusijos darbo grupių, kurių darbas išsunkia NATO energiją, ir pačiai NATO lieka vis mažiau laiko savo pačios reikalams spręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

04 12 16, ketvirtadienis

Tai, kas stebina kalbantis su Lietuvos jaunimu, yra dažno jaunuolio noras prasmukti į valstybės tarnybą ir… sulaukti ten pensijos. Galima suprasti vyresnį žmogų su tokiais ketinimais. Bet valstybės tarnyba kaip jauno žmogaus svajonių objektas - tai skatina susirūpinti. Ne gi visi drąsesni ir veiklesni jau išvyko į Vakarus? Ambicija, noras pasiekti ir pranokti - ar tai jau tapo deficitu Lietuvoje? Žinoma, verslas išsunkia, ypač jaunas lietuviškas verslas, bet juk nėra rožių be spyglių.

Toks “tradicinis” požiūris į karjerą yra didesnės problemos atspindys. O problema ta, kad Lietuva yra STT gniaužtuose. Ne, ne tos, junokiškosios STT, o baisesnės. Stabilumas, Tęstinumas ir Tradicija (STT) - štai šios apsamanojusios dogmos stabdo Lietuvos kelią į priekį. Pavyzdžiai? Jaunuolis, norintis “stabiliai” išlikti valstybės tarnyboje. Moterys, “tradiciškai” neprileidžiamos prie didžiosios politikos. Pavyzdžių - ir išeičių - apstu, bet tai jau kitų komentarų tema.

"Lietuvos žinios" (www.lzinios.lt)

Omni laiko" redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su politikų pareikštomis mintimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų