REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio prezidento Rolando Pakso finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui teismas skyrė 80 MGL, tai yra 10 tūkst. litų, baudą už grasinimus valstybės vadovui. Apkaltinamąjį Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo nuosprendį J. Borisovas gali apskųsti per 20 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmųjų proceso dienų verslininkas neigia savo kaltę ir tvirtina siekiąs išteisinimo visų pakopų Lietuvos teismuose, o dėl pažeistų savo teisių žada kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre.

REKLAMA

Valstybės kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda praėjusią savaitę teismo prašė J. Borisovą pripažinti kaltu ir skirti jam maksimalią finansinę bausmę - 100 MGL, arba 12 tūkst. 500 litų baudą.

J. Borisovas nuteistas už tai, kad nuo 2003 metų pradžios iki šių metų kovo mėnesio pabaigos grasino R. Paksui, psichologine prievarta reikalaudamas atsilyginti už finansinę, intelektinę bei organizacinę paramą per prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, R. Pakso rinkimų štabe dirbęs J. Borisovas galėjo turėti tuometinį prezidentą kompromituojančios medžiagos ir žinoti finansinės apskaitos neatitikimus. Grasindamas paviešinti šią informaciją, J. Borisovas per tarpininkus ir tiesiogiai reikalavo posto R. Pakso prezidentūroje, Lietuvos Respublikos pilietybės, kokio nors ordino ir kėlė kitas sąlygas.

J. Borisovo vadovaujama sraigtasparnių remonto bendrovė "Avia Baltika" R. Paksui yra skyrusi 1,2 mln. litų paramą. Atsilygindamas už tai R. Paksas pernai išimties tvarka suteikė J. Borisovui Lietuvos pilietybę, tačiau vėliau Konstitucinis Teismas šį Prezidento dekretą pripažino prieštaraujančiu Konstitucijai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų