REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtakingo parlamentinio Europos reikalų komiteto pirmininko postas atiteko Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijai, turinčiai vos dešimt mandatų naujajame 141-os vietos Seime. Tai pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pranešė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, Seimo Seniūnų sueigoje buvo sutarta, jog ERK komiteto pirmininko postas atitenka "valstiečiams".

REKLAMA

"Toks buvo koalicijantų susitarimas", - sakė Č. Juršėnas, paklaustas, kodėl toks svarbus postas atiteko "valstiečiams".

Valdančiąją koaliciją Seime sudarė Darbo partija, socialdemokratai, socialliberalai ir "valstiečiai".

Pagal Seimo Statutą, ERK turėtų vadovauti vienas Seimo pirmininko pavaduotojų. Praėjusią savaitę Seimo pirmininko pavaduotoju buvo patvirtintas VNDPS kandidatų sąraše į Seimą kandidatavęs buvęs Panevėžio rajono meras Alfredas Pekeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis taip pat yra laikomas artimu Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, yra vadovavęs UAB "Krekenavos agrofirma", kurios akcijų turi V. Uspaskichas.

ERK vadovas bus renkamas vėliau, kai bus suformuota komiteto sudėtis. ERK sudaro kitų komitetų ir Seimo valdybos nariai.

Europos reikalų komitetas bus pagrindiniu komitetu svarstyti Vyriausybės poziciją dėl Europos Sąjungos (ES) priimamų sprendimų.

Č. Juršėnas taip pat patvirtino ankstesnius neoficialius pranešimus, jog Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) postas atiteks socialliberalams, Aplinkos apsaugos - Darbo partijai, Teisės ir teisėtvarkos - socialdemokratams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarojo komiteto pirmininku pirmadienį išrinktas buvęs jo vadovas socialdemokratas Julius Sabatauskas. Už jį balsavo 11 komiteto narių, vienas susilaikė. Pats J. Sabatauskas balsavime nedalyvavo.

Aplinkos apsaugos komitetas pirmadienį pritarė DP atstovo verslininko Antano Boso kandidatūrai.

Komitetų pirmininkų kandidatūroms dar turi pritarti Seimas.

Iš viso Seime yra 14 komitetų. Dėl kitų komitetų pirmininkų Seniūnų sueiga spręs trečiadienį.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų