REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį iki vėlaus vakaro Vilniuje posėdžiavusi Liberalų ir centro sąjungos (LCS) valdyba nusprendė siūlyti vasario 12 dieną sušaukti suvažiavimą, kuriame būtų renkamas naujas pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš manau, jog dauguma partijos valdybos narių pritaria tam, kad partijoje įvyktų pokyčiai ir partijos pirmininko rinkimai. Šituo požiūriu visi balsavo vienbalsiai", - žurnalistams po posėdžio sakė buvęs partijos pirmininko pavaduotojas europarlamentaras Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Sprendimas rengti partijos pirmininko rinkimus vasarį priimtas po to, kai dabartinis partijos lyderis Vilniaus meras Artūras Zuokas atmetė E.Gentvilo pasiūlymą atsistatydinti bei buvo perskaitytas grupės Seimo frakcijos ir valdybos narių pareiškimas už tai, kad būtų renkamas naujas pirmininkas.

Pareiškimą, BNS žiniomis, be kitų pasirašė partijos pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas ir LCS kandidatų sąraše į Seimą pirmuoju numeriu įrašytas Petras Auštrevičius, kuris praėjusią savaitę įstojo į partiją.

REKLAMA
REKLAMA

Valdybos posėdyje A.Zuokas buvo kaltintas ne tik nukrypimu nuo partijos idėjinių vertybių, bet ir vienvaldiškumu, partijos narių nuomonės ignoravimu.

Prabilta ir apie dokumentų klastojimą. Anot europarlamentaro Eugenijaus Gentvilo, lapkritį partijos valdybos nariams buvo išsiųstas suklastotas liepos 13 dienos valdybos posėdžio protokolas, kuriame esą užfiksuota, kad išrinktieji partijos europarlamentarai turi padengti po rinkimų likusią skolą.

"Partijoje yra per daug sudrumsta vidinė partinė situacija ir visiškai pamiršti vertybiniai dalykai. Čia partijos pirmininkas turi prisiimti didelę kaltės dalį", - sakė E.Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Zuokas valdybos posėdyje teigė esąs pripažino savo klaidas, bet žurnalistams negalėjo įvardyti nė vienos jų.

Anksčiau savo kadencijos pabaiga nurodydavęs kitų metų gegužę, LCS lyderis žurnalistams dabar tvirtino, jog pagal 2003 metais pasirašytą liberalų, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų jungimosi sutartį pirmininko rinkimai ir taip turėjo įvykti ne vėliau kaip per 4 mėnesiu po spalį vykusių Seimo rinkimų.

Remiantis minėta sutartimi 2003 metų gegužės 31 dieną trys partijos įkūrė Liberalų ir centro sąjungą, kurios pirmininku buvo išrinktas A.Zuokas.

REKLAMA

A.Zuokas žurnalistams teigė kol kas neapsisprendęs, ar kandidatuos į partijos pirmininkus vasarį, bet patvirtino neketinąs atsistatydinti iki suvažiavimo.

Žurnalistams jis taip pat tvirtino manąs, jog jo atsistatydinimo siekia mažesnioji dalis valdybos narių.

"Jeigu būtų buvę daugiau, tai šiandien, gal būt, ir sprendimas būtų buvęs kitoks", - sakė jis.

Tuo tarpu, jį raginęs atsistatydinti buvęs Lietuvos liberalų sąjungos pirmininkas E.Gentvilas neigė turįs ketinimų kandidatuoti į LCS pirmininkus. Į šį postą jis siūlo LCS frakcijos Seime narį buvusį Seimo pirmininko pavaduotoją Gintarą Steponavičių.

Vasarį siūlomame surengti partijos suvažiavime taip pat ketinama svarstyti partijos programos, simbolikos, gal būt, pavadinimo pakeitimą.

Suvažiavimo datą ir darbotvarkę dar turi patvirtinti gruodžio 11 dieną šaukiama LCS taryba.

BNS, Lietuvos žinios, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų