REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinasis Lietuvos užsienio reikalų (UR) ministras Antanas Valionis ketvirtadienį kalbėjosi su Ukrainos UR ministru Konstantinu Gryščenka ir išreiškė Lietuvos susirūpinimą dėl padėties Ukrainoje. O europarlamentaras Vytautas Landsbergis pareiškė, kad įvykiai Ukrainoje primena Sausio 13-osios išvakares.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Lietuvos UR ministerija. A. Valionis, telefonu kalbėdamas su kolega iš Ukrainos, pareiškė apgailestavimą, kad Ukrainos centrinė rinkimų komisija (CRK) paskelbė galutinius rinkimų rezultatus neįvertinusi rinkimų pažeidimų.

REKLAMA

A. Valionis sakė, kad išlieka rimtas pagrindas abejoti, ar CRK paskelbti rezultatai atspindi Ukrainos rinkėjų išreikštą valią.

Trečiadienį į Lietuvos UR ministeriją buvo išsikviestas Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Borisas Klimčiukas, kuriam A. Valionis perdavė rimtą Lietuvos susirūpinimą dėl padėties Ukrainoje.

Europos Parlamento narys V. Landsbergis, vertindamas situaciją Ukrainoje, mato “nepaprastai daug” panašumų į Sausio 13-osios išvakares Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

“Dabartiniai Rusijos valdovai vėl padarys viską, kad Ukraina netaptų tauta ir valstybe, bent jau dar ilgą laiką. Jiems geriau turėti antrą sumindytą Baltarusiją. Ukrainos tikresnė nepriklausomybė ir jos dvasia - ateities viltis - trypiama negailestingai, plačiu cinišku sąmokslu ir galimu smurtu, kuris būtų tolygus išdavystei”, rašoma V. Landsbergio ketvirtadienį išplatintame pareiškime.

“Duok Dieve, kad Ukraina laimėtų ir be kraujo aukų”, tikisi europarlamentaras.

Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis narėmis anksčiau jau yra oficialiai išreiškusi susirūpinimą dėl padėties Ukrainoje, susidariusios po antrojo prezidento rinkimų turo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos UR ministerijos ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai pabrėžiama, kad Lietuva “reiškia dideles simpatijas ir paramą Ukrainos žmonėms, kurie taikiomis priemonėmis ir būdais gina savo teises.

“Tai Lietuvai primena šalies Atgimimo laikus ir liudija įvykusius didelius pokyčius Ukrainoje, šios valstybės piliečių pasirinkimą eiti europietiškos demokratinės raidos keliu. Ukraina visada gali tikėtis Lietuvos solidarumo siekiant kurti ir stiprinti savo valstybę europietiškos demokratijos pagrindais”, rašoma Lietuvos UR ministerijos pranešime.

OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų