REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) narių ketvirtadienį kreipėsi į partijos Etikos komisiją, kad ši apsvarstytų, ar vieši partijos nario Eugenijaus Gentvilo pasisakymai neprieštarauja partijos statutui.

REKLAMA
REKLAMA

LiCS rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis nesutiko atskleisti, kas pasirašė kreipimąsi į Etikos komisiją. "Skirtingai nuo kai kurių liberalcentristų, kurie nutekina informaciją žurnalistams ir po to džiūgauja, mes galvojame, kad visuomenė turi tai žinoti, todėl oficialiu pranešimu tai paskelbėme, o visa kita yra partijos vidaus reikalas. Tai yra grupė Liberalų ir centro sąjungos narių, tikrai ne vienas ir ne du", - Eltai ketvirtadienį sakė Ž. Šilgalis.

REKLAMA

Eltos šaltinių teigimu, kreipimąsi pasirašė kelių savivaldybių merai, nepriskirtini įtakingiausiems partijos nariams.

Frakcijos seniūnas Algis Čaplikas tikino žinąs apie tokį partijos narių veiksmą ir jį pateisinąs, nors apie pareiškimo detales teigė nesąs informuotas. "Kiek girdėjau, partijos nariai kreipėsi į partijos Etikos komisiją. Kai bus įregistruotas prašymas, tada ir žinosime, kas įregistravo. Pagaliau tai yra mūsų partinis veiksmas ir, matyt, žmonės turi tam pagrindą", - nežinodamas, kad toks pareiškimas jau įregistruotas, kalbėjo A. Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu laikinai partijos pirmininko pareigas einantis Vytautas Bogušis apie tokią partijos narių iniciatyvą teigė apskritai nieko nežinąs."Čia man naujiena. O tai jie čia šiandien padarė? Tikrai nieko negaliu komentuot, nes nieko nežinau, nors esu laikinai einantis partijos pirmininko pareigas", - pripažino V. Bogušis. Liberalcentristų vadovui Artūrui Zuokui išvykus į užsienį, jį partijos vadovo poste laikinai pavaduoja V. Bogušis.

Liberalcentristo Gintaro Steponavičiaus nuomone, toks partiečių kreipimasis yra visiškai nenaudingas. "Aš tai vertinu neigimai. Nemanau, kad tokie kreipimaisi gali padėti. Reikia kalbėtis susėdus prie derybų stalo", - teigė G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LiCS partijos narys europarlamentaras Eugenijus Gentvilas, dėl kurio kalbų liberalcentristai ir kreipėsi į partijos Etikos komisiją, taip pat teigė nežiną apie tokį kreipimąsi, tačiau sutiktų dalyvauti svarstyme. "Jeigu nori mane svarstyti, aš tikrai ne prieš ir norėsiu dalyvauti tame svarstyme. Tiems, kurie nori mane apkaltinti dėl nuomonės turėjimo, norėčiau pažvelgti į akis ir paklausti, ar jie yra liberalios orientacijos politikai", - teigė E. Gentvilas.

Pasak jo, toks kreipimasis galėjo atsirasti dėl jo kritikos, nukreiptos prieš partijos lyderio A. Zuoko "pabėgimą" į Lenkiją. Todėl, E. Gentvilo įsitikinimu, A. Zuokas jau negali būti partijos lyderiu. "A. Zuokas neteko lyderio aureolės, tą jis pats pripažino priverstas pasikviesti Petrą Auštrevičių į partijos pirmus numerius. Tai aš ir toliau manau, kad A. Zuokas negali būti partijos lyderiu, net ir formaliu", - sakė E. Gentvilas.

REKLAMA

E. Gentvilo teigimu, partijai reikalingas atsinaujinimas, mat šiuo metu einama "paksizmo keliu".

"Noriu, kad mūsų partijoje gimtų nauja kokybė ir aš investuosiu į tuos dalykus - į programos stiprinimą, į diskusijų atsiradimą, į vadybos stiliaus pakeitimą. Šiuo metu ji nuėjo paksizmo keliu - daug šnekama apie dalykus, kuriais nesirūpinama", - sakė europarlamentaras.

Paklaustas, ar svarstytų galimybę pasitraukti iš partijos, E. Gentvilas atsakė neigiamai. "Niekur nenoriu bėgti, noriu, kad šita partija keistųsi ir tikiuosi, kad tai pavyks padaryti". Jis patikino, kad prieš partiją nežada kovoti, tačiau kovos prieš atsirandančias tendencijas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų