REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiąją koaliciją Seime sudarę socialdemokratai, socialliberalai, Darbo partija ir "valstiečiai" trečiadienį baigė parlamentinių komitetų pirmininkų postų dalybas. Daugiausiai komitetų pirmininkų turės Darbo partija. Jai atiteks 7 iš 15 komitetų, skaičiuojant ir ketinamo steigti naujo Audito komiteto, vadovų postai.

REKLAMA
REKLAMA

"Dėl komitetų pirmininkų postų yra galutinai susitarta", - BNS sakė vienas įtakingas valdančiosios koalicijos atstovas.

REKLAMA

Daugiausia mandatų Seime išsikovojusiai populistinei Darbo partijai atiteks 7 iš 15 komitetų, skaičiuojant ir ketinamo steigti naujo Audito komiteto, vadovų postai.

Darbo partija savo atstovus deleguos į Biudžeto ir finansų, Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kaimo reikalų, Sveikatos reikalų, Švietimo, mokslo ir kultūros, Aplinkos apsaugos ir Žmogaus teisių komitetų pirmininkus.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku Seimas jau patvirtino Darbo partijos pirmininko pavaduotoją verslininką Antaną Bosą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos atstovai vadovaus Užsienio reikalų, Socialinių reikalų ir darbo, Informacinės visuomenės plėtros bei Teisės ir teisėtvarkos komitetams (TTK).

TTK pirmininku jau patvirtintas socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijoms atiteko po du komitetų pirmininkų postus.

Socialliberalai vadovaus Nacionalinio saugumo ir gynybos bei ketinamo įsteigti Audito komitetams. NSGK pirmininku jau yra patvirtintas nepartinis Alvydas Sadeckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai, trylika, mandatų turinčiai VND frakcijai atiteko įtakingų Europos reikalų ir Ekonomikos komitetų pirmininkų postai.

Europos reikalų komitetui turėtų vadovauti Seimo pirmininko pavaduotoju patvirtintas "valstiečių" atstovas Alfredas Pekeliūnas.

Kol kas koalicijos partneriai nėra galutinai sudarę dėl visų Seimo pirmininko pavaduotojų, kurių pagal Seimo Statutą daugiausia gali būti penki.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas kol kas turi du pavaduotojus - A. Pekeliūną ir socialdemokratą Česlovą Juršėną.

REKLAMA

BNS šaltinių teigimu, Darbo partija siekia turėti du Seimo pirmininko pavaduotojų postus, bet pasitenkintų ir vienu, jeigu partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Muntianas būtų paskirtas ministru. Priešingu atveju jis būtų siūlomas į Seimo pirmininko pavaduotojus.

Jeigu Seimas ketvirtadienį pritars socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko kandidatūrai į premjerus, jis tą pačią dieną žada pateikti prezidentui oficialų kandidatų į ministrus sąrašą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų