REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) užimta vadovo kėdė gali suklibėti - Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo į šias pareigas pretendavusios moters skundą dėl konkurso rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Juras Požėla pernai rugsėjį be didelio vargo laimėjo SADM skelbtą konkursą Jaunimo reikalų departamento direktoriaus vietai užimti. Tų metų spalio 6 dieną jis pradėjo eiti šias pareigas ir dirba iki šiol.

REKLAMA

Ministerija nusprendė, kad 24 metų jaunuolis gali eiti šias pareigas ir atitiko dalyvauti konkurse keltus reikalavimus.

Konkurse dalyvavusi ir antrą vietą užėmusi buvusi viešosios įstaigos Vilniaus skautų centro vadovė Jolita Buzaitytė Kašalynienė konkurso rezultatus užginčijo teismui.

Kartu su savo advokatu ji prašo įpareigoti ministeriją atsisakyti įtraukti į konkurso sąrašus J.Požėlą, kaip negalintį jame net dalyvauti, pripažinti neteisėtu ir negaliojančiu socialinės ir darbo apsaugos ministrės Vilijos Blinkevičiūtės įsakymą eiti J.Požėlai šias pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

"Žmogus nepatenkintas tuo, kad vieni kandidatai buvo vertinami pagal vienus kriterijus, kiti - pagal kitus", - žurnalistams sakė J.Buzaitytės Kašalynienės advokatas Darius Sauliūnas.

Tuo tarpu ministerija tikina, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Peticijų komisijos pirmininku, vadovaudamas Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Vilniaus skyriui, J.Požėla pateikė tai patvirtinančius dokumentus ir turėjo vadovaujančio darbo patirties, nors nemokėjo jokių įmokų Valstybinio socialinio draudimo fondui ("Sodrai").

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerija prašo J.Buzaitytės Kašalynienės skundą atmesti kaip nepagrįstą.

"Gal čia tokia politika? Priimti į darbą tokius žmones? Tai gal priimtumėte dirbti ir iš Alaus mėgėjų sąjungos?", - negalėjo atsistebėti ministerijos aiškinimais bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Audrius Bakaveckas.

Jis ministerijos atstovės teiravosi, ar ministerija savo darbe vadovaujasi logika ir teisės normų aiškinimu.

"Kodėl ne į "Sodrą" žiūrėjot?", - klausė teisėjas.

Teismas, nusiuntęs paklausimą "Sodrai" apie J.Požėlos darbo patirtį gavo 1 sakinio ilgio atsakymą - apdraustųjų kartotekoje tokio asmens nėra.

REKLAMA

Pareiškėjos J.Buzaitytės Kašalynienės advokatui užkliuvo tai, kad iš teismui pateiktų dokumentų matyti, kad nuo 2004-ųjų gegužės 16 dienos įvyko vos 5 posėdžiai, kuriems vadovavo J.Požėla. Bendra šių posėdžių trukmė - 9 valandos.

"Ar gali žmogus įgauti vadovavimo patirties, kažką darydamas 9 valandas?", - stebėjosi advokatas D.Sauliūnas. Jis atkreipė dėmesį, kad teismui pateikti Peticijų komisijos posėdžių dokumentai net nėra pasirašyti.

"Juras Požėla teigia, kad yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo Vilniaus skyriaus pirmininkas, esą turi vadovaujančio darbo patirties. Tai asociacija kaip gamtosaugininkų būrelis ar teatro mėgėjų sąjunga", - žurnalistams sakė advokatas.

REKLAMA

Tuo tarpu J.Buzaitytė Kašalynienė, dirbdama Lietuvos skautų centro direktore, turėjo tris pavaldinius.

Sprendimą šioje byloje teismas skelbs vasario 12 dieną.

Jaunasis socialdemokratas prieš porą metų turėjo reikalų ir su policijos pareigūnais - jam buvo pateikti įtarimai, kad jis melagingai paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų ir dėl to buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Byloje surinktais pareigūnų duomenimis buvo teigiama, kad 2004-ųjų vasario 24 dieną Vilniaus oro uoste, saugumo patikrinimo zonoje, tikrinimo metu suveikus metalo detektoriaus signalui iš Vilniaus į Londoną ketinęs skristi J.Požėla garsiai pasakė žodžius, "gal bomba". Palydovei padarius pastabą, kad prieš skrydį taip negalima kalbėti, nekreipdamas į tai dėmesio, garsiai pasakė žodžius "ką gi, skrisime kartu su bomba".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per incidentą J.Požėla buvo išlaipintas iš lėktuvo, o lėktuvo skrydis porai valandų atidėtas. J.Požėla buvo apklaustas policijoje.

Teismas, ištyręs ir įvertinęs įrodymus, nusprendė, kad J.Požėla nusikaltimo nepadarė ir jaunąjį politiką išteisino.

Šią nutartį prokurorai apskundė aukštesnės instancijos teismui, tačiau ir šis teismas taip pat paskelbė išteisinamąjį nuosprendį.

Skelbdamas nuosprendį, teisėjas patarė politikui prikąsti liežuvį esą "vienas Požėla jau buvo ir Lietuvai jau gana revoliucijų".

Politikas teigė manąs, kad teisėjas kalbėjo apie jo prosenelį Karolį Požėlą, kuris 20 amžiaus pradžioje buvo aktyvus komunistų partijos veikėjas. Beveik prieš 80 metų jis buvo nuteistas už nusikaltimus prieš valstybę ir sušaudytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų