REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Lietuvos ir Angolos rungtynių vienas iš rinktinės trenerių Gintaras Krapikas “Omni laikui” sakė, kad viskas vyko taip kaip jis ir tikėjosi.

REKLAMA
REKLAMA

“Kaip ir sakiau, pirmosios rungtynės buvo labai sunkios. Žaidėjai nervinosi, ne visada žinojo, ką daryti. Prametėme net 18 baudų, net Šiškauskas nemažai nepataikė. Prisiminkite ir Europos čempionatą, kur pirmose rungtynėse laimėjome praloštas rungtynes prieš Latviją. Džiaugiamės rezultatu, bet žaidimu nesidžiaugiame”.

REKLAMA

Paklaustas kodėl Lietuvos rinktinė taip blogai meta baudos metimus, skirtumu G.Krapikas sakė, jog tiek Eurelijus Žukauskas, tiek Robertas Javtokas nėra baudų metikai. “Tik keista, kad šiandien Šiškauskas pataikė tik 7 iš 12, Lavrinovičius 3 iš 6 baudų – tai jiems nebūdinga”.

Treneris kategoriškai paneigė, jog žaidimui turėjo įtakos ankstyvas rungtynių laikas. “Angola irgi žaidė ne vakare, bet tai nesutrukdė jiems mesti tritaškius didesniu nei 50 procentų taiklumų – 15 iš 29. Neįvertinome? Apie tai negali būti nė kalbos, nes pirmos rungtynės yra savotiškas pamatas kitoms dvikovoms. Psichologiškai Angolai buvo lengviau, nes iš jų niekas nereikalavo pergalės”.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas išskirti stabiliausiai rungtyniavusius žaidėjus, G.Krapikas pažymėjo priekinės linijos žaidėjus. “Labai padėjo Eurelijus Žukauskas. Nepaisant pramestų baudos metimų, jis pelnė nemažai taškų, atkovojo 11 kamuolių ir trukdė varžovams po krepšiu. Kšištofo statistika taip pat atrodo neblogai”.

Komentuodamas gynėjų žaidimą treneris sakė, jog pagal vienas rungtynes vertinti dar ankstoka – “Kažką pasakysiu bus galima po dvejų trijų dvikovų. Nors tritaškių pataikymas buvo nedidelis (6/20), tai dar nieko nereiškia, nes, kaip minėjau, pirmos rungtynės visada būna kitokios, todėl sunku įvertinti gynėjų sportinę formą.”

Pasak G.Krapiko, komanda dabar grįžtą į olimpinį kaimelį. “Varžovų dvikovų arenoje nežiūrėsime, nes visas varžybas rodo tiesiogiai per televizorių. Be to, dar reikės peržiūrėti nemažai vaizdo įrašų”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų