REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiąją olimpiados dieną galime laukti malonios staigmenos. Įvyks moterų šaudymo į skrendančius taikinius tranšėjinėje aikštelėje kvalifikacinės varžybos ir finalas. Tarp kitų dalyvių bus ir olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė. Pastaruoju metu ji nerodė geros formos, tačiau panašiai buvo ir prieš Sidnėjaus žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

2000 m. olimpiadoje šios rungties varžybos buvo suorganizuotos pirmą kartą. Kvalifikacinėse varžybose šaudomos trys serijos. Reikia numušti skriejantį taikinį. Kiekvienos serijos metu paleidžiami 25 taikiniai. Po antros serijos D. Gudzinevičiūtė tapo lydere ir tokia išliko iki finalo. Jame šešios geriausios dalyvės šaudo dar po vieną seriją. Visi rezultatai sumuojami. Sidnėjuje finale geriausiai šaudė prancūzė D. Racinet, tačiau kvalifikacijoje ji buvo tik ketvirta. Viską nulėmė paskutinis šūvis. Jį pataikiusi, lietuvė aplenkė prancūzę. Kadangi varžybos olimpiadoje vyko pirmą kartą, Daina automatiškai pasiekė ir olimpinį rekordą (93 taškai iš 100 galimų).

REKLAMA

Dar sovietiniais laikais tarptautinę karjerą pradėjusi D. Gudzinevičiūtė 1988 m. tapo Europos čempione asmeninėse ir komandinėse varžybose, 1989 m. - pasaulio čempione komandinėse varžybose. 1992 m. ji iškovojo Europos čempionate sidabrą ir bronzą. Vėliau rezultatai suprastėjo ir Daina net neįveikė atrankos į Sidnėjų slenksčio. Laimei, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto dėka ji gavo specialų kvietimą.

Prieš Atėnų žaidynes Daina irgi lyg ir neturi kuo pasigirti. Olimpinėse atrankos varžybose balandžio 20-gegužės1 d. ji pasidalijo 11-14 vietą. Birželio 22-28 d. vykusiame Europos čempionate lietuvė liko 10-a. Šiuo metu šaulių reitinge Daina tik 23-a.

Kaip rodo istorija, kukliai atrodę D. Gudzinevičiūtės rezultatai nesutrukdė laimėti olimpinio aukso. Dabar situacija panaši. Tikėsimės, kad Daina visus nustebins ir Atėnuose. LTOK jai planuoja 1-6 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų