REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamento (EP) nariai lietuviai bendrauja tarpusavyje ir dalykiškai ginčijasi, o šiems ginčams vis dar turi įtakos asmeniškumai ir Lietuvos politika, - teigia Darbo partijos atstovė EP Ona Juknevičienė. Jos nuomone, tarpusavio ginčai kartais trukdo bendromis jėgomis ginti Lietuvos poziciją, tačiau Lietuvos europarlamentarai pamažu mokosi atskirti asmeninius ir darbo santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Per spaudos konferenciją viešbutyje "Novotel" Vilniuje O. Juknevičienė tikino, jog "labai gražiai" bendrauja su visais europarlamentarais lietuviais. Kartu "politika yra politika", ir kalbant konkrečiais politiniais klausimais nuomonės kartais išsiskiria dėl skirtingų ideologinių ir partinių nuostatų.

REKLAMA

O. Juknevičienė pripažino, jog Eugenijus Gentvilas "labai aršiai" ir "kelis kartus" prieštaravo jos kandidatūrai į EP vicepirmininkės postą. Jos nuomone, liberalcentristas yra "gana patyręs" politikas ir pasisakydamas prieš Darbo partiją kaupia taškus ne EP, bet Lietuvos politikai. O. Juknevičienė mano, jog E. Gentvilo laikysenai įtakos turėjo ir Liberalcentristų partijos vidaus nesutarimai.

Kartu ji pažymėjo, kad daugėja normalaus bendradarbiavimo atvejų, pavyzdžiui, O. Juknevičienė pasirašė po E. Gentvilo pasiūlymu sudaryti darbo grupę Kaliningrado srities klausimams.

REKLAMA
REKLAMA

Antra vertus, EP "lietuviai išsiskiria, nes nemoka atskirti asmeniškumų nuo "biznio", - kalbėjo O. Juknevičienė. Ji teigė neoficialiai girdėjusi apie tai kritiškų eurodeputatų atsiliepimų.

O. Juknevičienės nuomone, kitai liberalcentristų deputatei Margaritai Starkevičiūtei Europarlamente "bus sunku", nes ji yra "konfliktuojanti asmenybė" ir sukuria apie save "negatyvią aplinką".

Asmeniškumų suplakimas su dalykiniais santykiais esą gali pakenkti ginant vieningą Lietuvos poziciją. "Tai trukdys, jei toks bendravimas tęstųsi", - kalbėjo O. Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji informavo, jog Europos Parlamente dabar vyksta planavimas, darbas prasidės rugpjūčio pabaigoje. EP darbo ir socialinių reikalų komitete O. Juknevičienė žada kelti laisvo darbo jėgos judėjimo klausimą. O. Juknevičienė yra EP darbo ir socialinių reikalų komiteto bei biudžeto valdymo komiteto narė, ūkio ir pinigų politikos komiteto pavaduojanti narė.

Darbo partijos ir liberalcentristų atstovai priklauso vienai EP frakcijai - liberalų ir demokratų aljansui "Už Europą".

E. Gentvilas priešinosi Darbo partijos priėmimui į šią frakciją, bet ji buvo priimta po frakcijos vadovo Grahamo Watsono (Grehamo Vatsono) pokalbio telefonu su Liberalcentristų partijos vadovu, Vilniaus meru Artūru Zuoku. Pasak A. Zuoko, jo partija nesutiko su Darbo partijos priėmimu į frakciją, tačiau "nenorėjo trankyti durimis". Vilniaus meras žadėjo "auklėti ir šviesti" Darbo partijos atstovus EP.

REKLAMA

O. Juknevičienė neigė žiniasklaidos pranešimus ir tvirtino, jog Darbo partija nei oficialiai, nei neoficialiai nesikreipė į kitas EP frakcijas dėl jos atstovų priėmimo. Pasako jos, Darbo partijos atstovai derėjosi tik su EP demokratų frakcija ir per ją pateko į liberalų ir demokratų aljansą "Už Europą".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų