REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie artėjančias vakaro rungtynes tarp Lietuvos ir Graikija kalba buvęs moterų rinktinės treneris Vydas Gedvilas ir Mažeikių "Naftos" treneris Aloyzas Rudys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vertinate Lietuvos rinktinės žaidimą šiuo metu?

Vydas Gedvilas: Vertinu labai gerai. Komanda gerai atakuoja, pataiko daug tolimų metimų. Taip pat patiko paskutinių rungtynių su Puerto Riko gynyba. Kiekvienas žaidėjas aikštėje įnešė savo indėlį į komandos pergalę.

REKLAMA

Aloyzas Rudys: Pirmosios rungtynės, kaip jau tampa įprasta, Lietuvai būna labai sunkios arba net pačios sunkiausios. Rungtynėms su Puerto Riko rinktine lietuviai pasirengė kur kas geriau nei pirmajam susitikimui su Angola. Puikiai savo darbą atliko treneriai. Tačiau manau, kad rungtynės su graikais, kuriems žaidžiant ir namų sienos padės, bus ganėtinai sunkios. Nelaikau Graikijos komandos favorite, tačiau daugiatūkstantinė sirgalių minia jiems tikrai padės.

REKLAMA
REKLAMA

Ko dar trūksta Lietuvos komandos žaidime?

V. Gedvilas: Kol kas lietuvių žaidimas mane džiugina. Žaidėjai dar daro "kvailų" klaidų, kurių tokio lygio žaidėjai neturėtų sau leisti. Taip pat nelabai džiugina ir tai, kad žaidėjai nesugeba sutramdyti savo emocijų, greitai susirenka nereikalingas ir visiškai beprasmiškas pražangas. Tačiau itin didelių problemų ar klaidų Lietuvos žaidime nematau.

A. Rudys: Kol kas gana prastą įspūdį paliko aukštaūgių žaidimas. Nėra krepšininkų, kurie gerai žaistų nugara. Vienintelis Darius Songaila sugeba gerai sužaisti po varžovų krepšiu. Kšištofas Lavrinovičius apskritai nemėgsta grumtis po krepšiu. Tiesa, neblogai į komandos žaidimą įsitraukė Robertas Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką galite pasakyti apie šeimininkus graikus?

V. Gedvilas: Manau, kad graikai yra daug silpnesni už kitas Europos ekipas. Svarbus faktorius, kuris galėti padėti šeimininkams - namų sienos. Tačiau aš nelaikau jų favoritais ar pretendentais į medalius. Olimpinės žaidynės tapo kur kas dinamiškesnės, kadangi nebėra aiškių favoritų, kuriems iš anksto galėtum kabinti medalius. Tai puikiai įrodė JAV pavyzdys.

A. Rudys: Graikai propaguoja komandinį žaidimą. Jie turi gerų patyrusių žaidėjų, kurie gali pridaryti nemažai rūpesčių lietuviams.

Kokios prognozės šio vakaro rungtynėms?

V. Gedvilas: Manau, kad lietuviai laimės, nes Graikija nėra ta komanda, kuri kažką pasieks šiose olimpinėse žaidynėse.

A. Rudys: Aš manau, kad graikus nugalėsim.

“Infosport.lt”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų