REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Omni laiko” skaitytojai gražiausiais olimpiečiais išrinko Živilę Balčiūnaitę ir Virgilijų Alekną. Už Živilę balsavo 31 proc. savo nuomonę panorusių pareikšti skaitytojų, o už Virgilijų - 16 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Balčiūnaitė nugalėjo save

Živilė Balčiūnaitė Atėnų olimpiadoje pasirodė puikiai - ji maratoną nubėgo 14-a ir pasiekė geriausią olimpinį rezultatą tarp lietuvių bėgikų.

REKLAMA

25 metų vilnietė 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 35 min. 1 sek. ir nuo čempione tapusios japonės Mizuki Noguchi (Mizuki Noguči) atsiliko 8 min. 41 sek.

Varžybos vyko itin sudėtingomis sąlygomis, kepinant 35 laipsnių karščiui.

"Trasa buvo labai sunki, ypač ilgas bėgimas į kalną, - jau po varžybų sakė Ž. Balčiūnaitė. - Esu laiminga, kad užėmiau tokią aukštą vietą ir įrodžiau visiems skeptikams savo galimybes".

REKLAMA
REKLAMA

Pirmuosius kilometrus ji įveikė mažesniu tempu, tačiau nuolat kilo į aukštesnę vietą, kai iš distancijos pasitraukdavo sunkios trasos neatlaikiusios bėgikės.

V. Alekna - tik po dopingo detektyvo tapo olimpiniu čempionu

Virgilijus Alekna diską nusviedė ne taip toli kaip jo varžovas vengras Robertas Fazekašas ir liko antras. Tačiau R. Fazekašui pabandžius sukeisti šlapimo mėginius per dopingo kontrolę, jis buvo diskvalifikuotas, o auksas atiteko V. Aleknai.

Oficialų patvirtinimą, kad jam bus įteiktas aukso medalis, V. Alekna sutiko taip pat ramiai, koks ir buvo išvakarėse. Tuomet jis buvo ką tik atvykęs į stadioną ir kartu su treneriu Aleksu Stanislovaičiu ėjo pas apdovanojimo ceremonijos rengėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl vakar nė žodžiu neužsiminė, kad vengrą galima įtarti, lietuvis sakė esąs nepratęs šnekėti tokių dalykų. "O ką aš galėjau sakyti?" - kalbėjo disko metikas.

V. Aleknai priklauso ir naujas olimpinis rekordas, kuriuo tapo pirmuoju bandymu užfiksuotas rezultatas - 69 m 89 cm. Ankstesnis olimpinis rekordas priklausė vokiečiui Larsui Riedeliui (Larsui Rydeliui), kuris 1996 metais Atlantoje buvo numetęs diską 69 m 40 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų