REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusiam Seimo nariui Vyteniui Andriukaičiui trečiadienį vyksiančiame Socialdemokratų partijos prezidiumo posėdyje gali būti pasiūlyta palikti partiją, tačiau politikas nesutinka to padaryti, rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Ne to, buvęs parlamentaras vadovybės svarstymus vadino provokacija ir prabilo apie galimą sąmokslą.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš matau tam tikrą liniją, nes, ko gero, esu kliūtis A.Paulausko ir A.Brazausko suartėjimui", - sakė V.Andriukaitis.

REKLAMA

Ilgą laiką vienu galimų A.Brazausko įpėdinių laikytas politikas tvirtino nepritariąs socialdemokratų ir socialliberalų sąjungai, taip pat nepritaria bendram šių partijų kandidatų sąrašui per Seimo rinkimus.

Apie tai, kad abi valdančiosios partijos rinkimuose greičiausiai dalyvaus sudariusios bendrą rinkimų sąrašą, šią savaitę oficialiai patvirtino ir A.Brazauskas. Praėjusią savaitę vienas socialdemokratų lyderių Gediminas Kirkilas kalbėjo, kad jungtinio sąrašo priekyje gali būti įrašyta socialliberalų lyderio Artūro Paulausko pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

Jau senokai kalbama, kad toks bendras sąrašas gali tapti partijų jungimosi pradžia. Dabar realiausiu kandidatu užimti jungtinės partijos vadovo postą laikomas A.Paulauskas.

Socialdemokratas mano, kad visais įmanomais būdais siekiama jo atsikratyti ir jau trejetą metų stebi keistą bičiulių elgesį.

"Manęs norima atsikratyti. Dabar aišku, kodėl partijoje buvo tiek kontroversiškų sprendimų mano atžvilgiu. Tiek per praėjusių prezidento rinkimų kampaniją, kai kandidatavau į šalies vadovo postą, tiek siūlant būti kandidatų į Europos Parlamentą sąraše. Ko gero, čia yra kažkokių susitarimų, kurių aš net nežinau. Matyt, A.Paulauskas irgi ieško kažkokios nišos, kur galėtų surasti sau naudingų sprendimų", - svarstė V.Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio teigimu, partijos narys parlamentaras Juozas Bernatonis teigė, jog kol bus užbaigtas tyrimas, V.Andriukaitis turėtų sustabdyti savo narystę.

"Tokia norma yra ir statute. Tai nėra kokia nors bausmė. Tai yra geranoriškas žingsnis žmogaus, kuris meta tam tikrą šešėlį partijai", - sakė J.Bernatonis.

Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos vadovė Irena Šiaulienė taip pat mano, kad optimalus sprendimas būtų, jei V.Andriukaitis sustabdytų narystę.

Parlamentarė pasikalbėjo su V.Andriukaičiu ir susidarė įspūdį, kad jis lyg ir pasirengęs tokiam žingsniui.

REKLAMA

"Jis visą laiką elgėsi garbingai ir nemanau, kad šioje situacijoje priimtų kitokį sprendimą", - sakė parlamentarė.

Tuo tarpu V.Andriukaitis dienraščiui kategoriškai pareiškė neketinantis stabdyti narystės partijoje.

"Niekas neprivers manęs to daryti", - sakė politikas.

Politiko nuomone, pakanka, kad jis sustabdė narystę partijos prezidiume, taryboje ir vadovybėje, taip pat paliko Seimą.

"Jeigu man dar reikėtų sustabdyti narystę partijoje, tai reikštų, kad man yra metamas šešėlis. Jeigu man norima mesti šešėlį, tam turi būti pagrindo. Tai tegu pateikia konkretų pagrindą ir svarsto mane partijos etikos ir procedūrų komisijoje. Aš sutinku nekandidatuoti partijos sąraše į Seimą ir eiti į rinkimus savarankiškai, bet eliminuoti manęs iš partijos neišdegs. Aš tam nematau pagrindo. Esu sąžiningas ir švarus žmogus", - sakė V.Andriukaitis.

REKLAMA

V.Andriukaitis tvirtino galįs nekandidatuoti į Seimą partijos sąrašuose net ir tuo atveju, jei ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu baigtųsi palankiai.

V.Andriukaitis Seimo nario mandato atsisakė po to, kai Seimas nesutiko duoti leidimo patraukti jį ir dar du parlamentarus baudžiamojon atsakomybėm už galimai korupcinius ryšius su bendrovės "Rubicon group" vadovu Andriumi Janukoniu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų