REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viskas dedasi puikiai, jau nebemeluojama; prieštaros išsitrina prieš rinkimus. Koalicijos bus bet kokios, bet kokiu pagrindu ar veikiau be jokio įžiūrimo pagrindo. Viktoras Uspaskichas priimamas į gerųjų klubą jau šiandien, nors prieš du mėnesius buvo demonas ir rusų agentas.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar nebesvarbu, kiek kas surinks taškų, kas išeis į priekį ir kas formuos koalicijas, - su V. Uspaskichu koalicijas formuoti pasirengę visi, vieni garsiai, kiti pašnibždom, o treti erzėdami, bet nesusimąstydami. Socdemai nėra socdemai, kas jau seniai aišku.

REKLAMA

Konservatoriai blokuojasi ar bent broliuojasi su liberalcentristais, socdemai, kurie nėra socdemai, pasirengę blokuotis su bet kuo. Visi pasiruošę blokuotis su Darbo partija.

Viešai svarstomos esą prieštaringų jėgų sąjungos, draugystės modeliai, o tarp dviejų blokų, dešiniųjų ir “kairiųjų”, pasibėgioję saviškiai užsitikrino gana neblogus rinkimus. Savo “mauro darbą” atlikę Vytenis Andriukaitis ir Julius Sabatauskas, užuot kyboję sąrašo viršuje, balotiruosis pavieniui. Tačiau susitarė tie, kuriems ar prieš kuriuos tokie pavieniai entuziastai dirbo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarųjų dienų motyvai, prasismelkę į viešumą, aiškiai rodo, kad dabar formuojamas būsimas didysis triumviratas, pasidalysiąs valdžią. Tai Viktoras Uspaskichas, Artūras Paulauskas ir Algirdas Brazauskas. Būtent jie mes didžiausias lėšas rinkimams, didžiausią agitaciją ir gali tikėtis palankių rezultatų. Jau šiandien aišku, kad visi tarpusavyje jei ir pasiniauja, tai tik dėl posto pobūdžio.

Tiesa, yra ir kitas variantas, jei laimės liberalcentristai su konservatoriais, su Darbo partija blokuosis būtent Petro Auštrevičiaus bei Artūro Zuoko blokas drauge su konservatorių likučiais ir atitinkamai Andriumi Kubiliumi. Tad Brazausko, Paulausko ir Uspaskicho blokas arba, mažiau realu, - Auštrevičiaus, Zuoko ir Uspaskicho.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet kokiu atveju šie triumviratai yra siejami bendros politinės orientacijos (t.y. jos neturėjimo) ir neišmušamos figūros V. Uspaskicho, kuris bet kokiu atveju reguliuos reikalus. Šiaip abu triumviratai, vadovaujant prezidentui Valdui Adamkui, bus palaiminti iš Prezidentūros su gana didele pompa.

Jei rinkėjai spės susivokti, kas čia dedasi ir kad rinkimų rezultatai jau iš esmės nulemti, kad ir už ką balsuosi, kad ir kas laimės, - kartoju, jeigu jie spės susivokti, kad šeši ar septyni vyrai žaidžia žaidimą be pralaimėjimo, - laimės Rolando Pakso koalicija. Bet žiniasklaida ir vaizdasklaida, žinia, padarys savo darbą, o išvadų teks palūkėti jau po rinkimų.

REKLAMA

Visų broliavimasis viršuje ir parodomoji meilė V. Uspaskichui gali reikšti dar vieną dalyką. Jei tyliau ar garsiau kalbama apie lyderių slaptą ir viešą bendradarbiavimą, nelabai aišku, kam tas garsinama išties garsiai. Gal tas kalbėjimas yra nukreiptas būtent V. Uspaskicho šalininkų ausims. Jeigu Darbo partijos lyderis jau patekęs į elitą ir dalysis valdžia su tais, kurie jį kritikavo ir kuriuos kritikavo jis pats, vadinasi, nėra reikalo už jį balsuoti. Kuo dažniau V. Uspaskichas fotografuojasi su A. Paulausku ar A. Brazausku, tuo prasčiau jo reitingams. Anksčiau jam tokie vieši bendri pasirodymai buvo reikalingi, idant pabrėžtų, kad jis joks ne populistas, kad jį remia, palaiko, su juo draugauja ir derasi tradicinių partijų lyderiai. Dabar efektas, mano įsitikinimu, atvirkščias.

REKLAMA

Galimas dalykas, didysis triumviratas čia žaidžia dvigubą žaidimą. Jei nuo broliavimosi viešumoje V. Uspaskicho reitingai kils, jie išlošia, nes sudarę aibę kryžminių ir tiesioginių sandėrių su šiuo politiku. Jei V. Uspaskicho rinkėjai suvoks, kad jis jau elito narys ir jokių naujienų iš jo nebegalima tikėtis, reitingai kris ir triumviratas irgi išlošia.

Viskas regisi be pralaimėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų