REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras, opozicinės Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas pripažįsta, kad žiniasklaidos paviešinti jo pokalbiai su verslininku apie kai kuriuos kontroversiškai vertinamus faktus pernykštėje sostinės mero rinkimų istorijoje yra autentiški, tačiau "ištraukti iš konteksto".

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokas ketvirtadienį BNS komentavo išvakarėse LNK televizijos žiniose paskelbtus jo pokalbius telefonu su įmonių grupės "Rubicon Group" vadovu Andriumi Janukoniu. Minėtųjų slapta įrašytų pokalbių, kuriuose, kaip mano teisėsaugininkai, kalbama apie Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį Vilmantą Drėmą, išklotinės, LNK teigimu, yra neseniai teismui perduotoje byloje, kurioje A. Zuokas įtariamas sukliudęs pasinaudoti rinkimų teise.

REKLAMA

Įtariama, kad pernai balandį renkant merą "Rubicon group" bandė daryti neleistiną poveikį tarybos nariui Vilmantui Drėmai, kad šis balsuotų už A. Zuoką. Su tuo siejamas ir V. Drėmos dingimas iš savivaldybės rūmų prieš pat balsavimą.

A. Zuokas sakė, kad du paviešinti jo pokalbiai su A. Janukoniu yra autentiški, vyko 2003 metais miesto mero rinkimų metu, tačiau "išplėšti iš konteksto ir neįrodo inkriminuojamų dalykų".

REKLAMA
REKLAMA

"Tai dviejų privačių asmenų, man būnant ne meru, o paprastu tarybos nariu, pokalbis, kuris nesietinas su balsavimu (mero rinkimuose - BNS)", -sakė A. Zuokas.

Tuo tarpu generalinis prokuroras Antanas Klimavičius interviu Lietuvos radijui sakė, kad nėra pagrindo skųstis, jog pokalbiai yra ištraukti iš konteksto.

A. Klimavičius patikino, kad tai tikrai ne montažas, o ištisinis pokalbis “nuo signalo iki siganalo”.

A. Zuokas neneigė, kad pokalbyje minimas asmuo, kurį A. Janukonis apibūdina kaip "durnelį" ir "vaiduoklį", yra miesto tarybos narys V. Drėma, tačiau teigė, jog kalbėta ne apie piniginį atlyginimą už tai, kad V. Drėma mero rinkimuose balsuotų už A. Zuoką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kaip frakcijos lyderis, kaip partijos vadovas aš rūpinausi V. Drėmos darbu, ir ne tik jo, bet ir kitų partijos narių reikalais", - sakė A. Zuokas.

Anot jo, V. Drėmos reikalais galėjo domėtis ir A. Janukonis, su kuriuo, pasak A. Zuoko, "V. Drėma pažįstamas aibę metų, kartu medžiojo".

Liberalcentristų lyderio teigimu, "V. Drėma domėjosi ir ana pusė" - socialdemokratų ir liberaldemokratų frakcijos miesto taryboje.

"Galbūt stengiausi ir aš dėmesį jam parodyti, politika pagrįsta įvairiais susitarimais", - sakė meras.

REKLAMA

Viename LNK paviešintų 2003 metų kovo mėnesį slapta įrašytų A. Zuoko ir A. Janukonio pokalbių pastarasis klausia, ar, "tam durneliui" "mokėti oficialiai ar neoficialiai", A. Zuokas atsako, kad "pagal sutartį", vėliau sako, jog reikia padaryti, "kad būtų gerai". Kitame pokalbyje A. Janukonis klausia A. Zuoko, ar "vaiduokliu" vadinamam asmeniui perduoti "laiškelį", "kuriame jam bus išaiškinta, kas su juo bus, jeigu jis nesąmones darys". A. Zuokas atsako, jog to daryti nereikia.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų