REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslo metų pradžią - rugsėjo 1-ąją - moksleiviai atšventė uostamiesčio parkuose gurkšnodami alkoholinius gėrimus. Vakar apgirtę paaugliai, daugiausiai gimnazistai, buvo blaivinami visuose Klaipėdos policijos komisariatuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnams nemažai rūpesčių kėlė ne tik švenčiantys moksleiviai, bet ir išsiblaškę vairuotojai, sukėlę avarijas dažniau nei įprasta. Autoįvykiuose neapsieita ir be sužalojimų. Po automobilių ratais papuolė du nepilnamečiai. Abu jie paguldyti į ligoninę.

REKLAMA

Skubėjo į barus

Klaipėdos VPK Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos poskyrio viršininkė Violeta Girtavičienė pasakojo, kad rugsėjo 1-ąją paaugliai svaiginasi alkoholiu taip pat dažnai, kaip ir per masines šventes. Vakar tuo galėjo įsitikinti ne vienas klaipėdietis. Vos tik pasibaigus rugsėjo 1-osios iškilmėms mokyklose, dalis moksleivių sugužėjo į barus, kur kai kurie atostogų įspūdžiais dalinosi gurkšnodami ne vien sultis. Dar daugiau moksleivių alkoholį gėrė namuose arba atokesnėse vietose - parkuose, skveruose.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai išgėrinėjančių nepilnamečių policijos pareigūnai aptiko prie Jono kalnelio. Nemaža dalis moksleivių alkoholiu vaišinosi ir Skulptūrų parke. Čia kas keli šimtai metrų ant suoliukų spietėsi paauglių grupelės, kurios gėrė alų, šampaną, stipresnius gėrimus ir traukė cigaretes.

Blaivė mokinius

Siekdami pristabdyti nepilnamečių girtuoklystes jau kelerius metus iš eilės per Mokslo metų pradžios šventę policijos pareigūnai nuo 11 valandos ryto iki vakaro budi prie prekybos centrų ir žiūri, ar nepilnamečiams nėra parduodamas alkoholis ir ar svaigalų nepadeda nusipirkti suaugusieji. Pastariesiems už tokią „pagalbą“ Administraciniame teisės pažeidimų kodekse numatyta bauda nuo 100 iki 250 litų.Iš girtaujančių nepilnamečių pareigūnai atiminėjo alkoholį, o labiau apgirtusius paauglius vežė į policijos komisariatus blaivinti. Pasak V.Girtavičienės, dažniausiai rugsėjo 1-ąją gėrė 16 ir 17 metų moksleiviai, daugiausiai gimnazistai. Paauglius vaikinus pareigūnai paprastai sučiupdavo gurkšnojančius alų, o merginas - alkoholinius kokteilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki vakar vakaro dėl apsinuodijimo alkoholiu į ligonines nebuvo pristatytas nė vienas nepilnametis, nors ankstesniais metais tokių atsitikimų būta.

Į miestą eina girti

„Dažniausiai alkoholio nepilnamečiai nusiperka prekybiniuose treileriuose bei mažose parduotuvėse. Didžiuosiuose prekybos centruose patys apsaugos darbuotojai kontroliuoja, kad nepilnamečiams svaigalai nebūtų parduodami“, - pasakojo V.Girtavičienė.

Pareigūnė pastebėjo, kad, pradėjus griežčiau kontroliuoti, ar nepilnamečiai negeria, girtaujančių paauglių gerokai sumažėjo baruose. „Dabar jie išgėrinėja namuose bei pakampėse ir tik apgirtę išslenka į miestą“, - aiškino pašnekovė.

REKLAMA

V.Girtavičienė žadėjo apie visus nepilnamečius, sugautus geriant alkoholį, pranešti jų mokykloms, tačiau abejojo, ar tai duos kokių nors rezultatų. „Jeigu tėvams nerūpi, kad geria jų vaikai, negi rūpės mokytojams?“ - klausė pareigūnė.

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė nežinojo, kaip reikėtų pasielgti, sužinojus, kad gimnazistai buvo pagauti besisvaiginantys alkoholiu. „Vartoti alkoholį gimnazistams draudžiama. Tačiau dar nesvarstėme, ką reikėtų daryti, sužinojus apie šių nuostatų pažeidimus. Be abejo, mokinys neliktų nenubaustas. Manau, kad tokiam gimnazistui grėstų įspėjimas arba griežtas papeikimas, tačiau šalinti iš gimnazijos aš, mokyklos vadovė, tokio moksleivio neturiu teisės“, - aiškino direktorė.

REKLAMA

Po ratais – vaikai

Vakar policijos pareigūnai moksleivius stengėsi apsaugoti ne tik nuo girtuoklysčių, bet ir nuo nelaimingų atsitikimų keliuose. Todėl Klaipėdos gatvėse prie sankryžų ir perėjų padaugėjo pareigūnų, prižiūrinčių, kad vairuotojai laikytųsi leistino greičio, praleistų pėsčiuosius. Taip vyko Susisiekimo ministerijos bei Policijos departamento akcija „Saugiai į mokyklą, saugiai į namus“. Vis dėlto visų vaikų apsaugoti per šventę nepavyko. Vakar Klaipėdos gatvėse įvyko du nelaimingi atsitikimai, kuriuose nukentėjo nepilnamečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės – abejingi

Rugsėjo pirmosios šventę nuo pat ankstyvo ryto aptemdė skaudi avarija Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje. Po 8 valandos einančią pėsčiųjų perėja „Žemynos“ mokyklos abiturientę Indrę partrenkė „Mercedes Benz 230“ automobilis ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Sumušta galva ir su styrančiais blauzdos kaulais mergaitė keliolika minučių raitėsi ant asfalto, tačiau niekas iš pravažiuojančių vairuotojų nesustojo, nebandė suteikti pagalbą. Anot liudytojų, kurie taip pat pasyviai stebėjo įvykius, pravažiavo net vairavimo mokyklos instruktorius su mokiniu, bet nesustojo. Galiausiai Indrė buvo nuvežta į ligoninę. Jai nustatytas smegenų sukrėtimas, atviras blauzdos kaulo lūžis. Dėl patirto šoko ir sužalojimų 17-metė paguldyta į reanimavimo skyrių. Jai buvo atlikta operacija.

REKLAMA

Liudytojai spėjo įsidėmėti mersedeso numerius, pagal kuriuos nustatyta, kad mašina priklauso Kretingos gatvės gyventojai, kuri vakar buvo ieškoma. Policininkai kas valandą lankėsi jos namuose, tačiau durų niekas neatidarė. Pareigūnai juokavo, kad, žiūrėk, tuoj atsiras policijoje pareiškimas dėl pavogto „Mercedes Benz“ automobilio.

Parbloškė berniuką

Apie 17 valandą pareigūnai vėl turėjo vykti į nelaimės vietą. Šį kartą po automobilio ratais Rumšiškės gatvėje pakliuvo netikėtai iš už kito automobilio į važiuojamąją dalį išbėgęs ketverių metų berniukas. Nelaimė įvyko ne pėsčiųjų perėjoje. Manoma, kad vaikas gatvėje atsidūrė tada, kai aplinkui nebuvo suaugusiųjų. Berniukas buvo nuvežtas į Vaikų ligoninės traumatologijos skyrių, kur jam diagnozuotas smegenų sukrėtimas.

REKLAMA

Klaipėdos VPK Magistralinių kelių priežiūros patrulis Rimas Rakauskas pasakojo, kad vairuotojai elgėsi kultūringai. Daugelis neužmiršo, kad nuo rugsėjo 1-osios privaloma važiuoti įsijungus šviesas, nors to nepadarę vairuotojai vakar dar nebuvo baudžiami. Nepaisant to, jie buvo labiau išsiblaškę, ir automobiliai vienas į kitą atsitrenkdavo dažniau nei įprasta. „Paprastai per visą parą įvyksta maždaug po 12 vadinamųjų, „metalinių“ avarijų, o vakar dar net neatėjus vakarui jau buvo užfiksuota apie 17 tokių eismo įvykių“, - sakė pareigūnas.

Giedrė BALČIŪTĖ

“Klaipėda” (http://www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų