REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas suformulavo galutinę poziciją savaitgalį vyksiančiai partijos konferencijai. Joje bus galutinai patvirtintas LSDP sąrašas daugiamandatėje rinkimų į Seimą apygardoje ir pritarta asmenų, besibolotiruosiančių į parlamentą vienmandatėse apygardose, kandidatūroms.

REKLAMA
REKLAMA

”Lietuvos žinių” šaltinių teigimu, dalis įtakingų LSDP skyrių, partijos taryboje pasisakę prieš koaliciją su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais), ketino per konferenciją dar kartą ginčyti koalicijos sudarymo klausimą.

REKLAMA

Tačiau po partijos vadovų pokalbių su skyrių pirmininkais nuspręsta, kad koalicijai prieštaraujantys skyriai "nusileis partinei demokratijai", o Seimo rinkimų rezultatams nepateisinus lūkesčių, gali būti pareikalauta, kad savo postus paliktų LSDP rinkimų štabo atstovai Gediminas Kirkilas ir Juozas Bernatonis, partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas bei derybininkų su NS grupė, kuriai vadovauja Česlovas Juršėnas.

Partijos ir koalicijos vadovai yra užsiminę apie tai, jog tikisi laimėti 50 mandatų.

LSDP prezidiumas išsprendė ir partijos valiai nepaklususių partiečių klausimą.Posėdžio metu apsispręsta, kad iš daugiamandatės apygardos sąrašo 15-os pozicijos bus išbrauktas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas, pats išsikėlęs Alytaus apygardoje, nors pagal susitarimą ji atiduota socialliberalui Seimo vicepirmininkui Artūrui Skardžiui.

Toks pat likimas laukia ir parlamentarėms Janei Narvilienei, keliančiai savo kandidatūrą Kretingos apygardoje, bei prieš kelis mėnesius parlamentare tapusiai Gražinai Šmigelskienei, išsikėlusiai Anykščių-Kupiškio apygardoje.

Plačiau skaitykite “Lietuvos žiniose”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų