REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio Atgimimo aikštėje suplazdėjo Lietuvos ir NATO vėliavos. Klaipėdoje, kaip ir kituose mūsų šalies miestuose, vakar įvyko šventiniai renginiai Lietuvos narystės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje proga.

REKLAMA
REKLAMA

Šventė „Mes - NATO“ saulėtą rytmetį prasidėjo nuo Vakarų karinės apygardos atžygiuojančių karių ir tautiniais drabužiais vilkinčių studentų eisena. Lydimi karinio orkestro, jie nešė ne tik Lietuvos ir NATO, bet ir visų aljansui priklausančių šalių vėliavas.

REKLAMA

Žmonių sausakimšoje Atgimimo aikštėje kariai iškėlė Lietuvos ir NATO vėliavas. Šalia jų netrukus suplevėsavo į simbolinius žiedus sustatytos kitų aljanso valstybių vėliavos.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Klaipėdos miesto ir apskrities vadovai, politikai, Seimo nariai, Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos vadai ir kariai.

„Tapusi NATO nare Lietuva nebus militaristinė valstybė. Mūsų šalis trokšta taikos ir saugumo. Ji neturi priešų ir niekam negrasina. Mūsų jėga - santarvė“, - į klaipėdiečius kreipėsi uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius. Klaipėdos apskrities viršininkės pavaduotojas Aleksandras Michailovas pabrėžė, kad Lietuva per labai trumpą laiką pasauliui įrodė esanti patikima demokratinė valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos universiteto senato pirmininkas Stasys Vaitekūnas pasidžiaugė, jog mūsų šalis pateko į erdvę, kurioje vertinami mokslas ir išmintis.

Po iškilmių Atgimimo aikštėje klaipėdiečiai buvo pakviesti pratęsti šventę Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione, kuriame vyko atvirų durų diena.

Lietuva visateise NATO nare tapo šių metų kovo 29 dieną, kai Vašingtone buvo deponuoti prisijungimo prie aljanso raštai. Vakar, balandžio 2-ąją, prie NATO būstinės Briuselyje buvo iškeltos Lietuvos ir dar kitų šešių naujų aljanso narių - Latvijos, Estijos, Slovakijos, Slovėnijos, Bulgarijos ir Rumunijos - vėliavos. Praturtėjusi naujomis narėmis, Šiaurės Atlanto sutarties organizacija dabar jungia 26 valstybes.

Audronė Gliožerienė

“Klaipėda” (www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų